Aleš Bržan izgublja zalet pred Borisom Popovićem

Slovenija 17. Nov 202211:56 0 komentarjev
Aleš Bržan
BOBO

Javnomnenjska anketa Ninamedie, ki jo je agencija opravila za Dnevnik, kaže na padec podpore aktualnemu koprskemu županu Alešu Bržanu. Približuje se mu nekdanji župan Boris Popović. Pridobila je tudi njegova lista, ki je zdaj prehitela Listo Aleša Bržana in Gibanje Svoboda.

Do županskih volitev so le še štirje dnevi, županski kandidati pa so v zaključku svojih kampanj. Čeprav je v začetku meseca kazalo, da ima v Kopru udobno prednost aktualni župan Aleš Bržan, zadnja anketa Ninamedie za Dnevnik kaže na padec podpore.

Bržanu so v začetku meseca namerili 59 odstotkov podpore med opredeljenimi volilci, zadnja anketa, ki je bila narejena med 10. in 12. novembrom, pa mu je namerila 55,7 odstotka podpore.

Za razliko od Bržana pa na drugi strani narašča podpora nekdanjemu koprskemu županu Borisu Popoviću. V začetku meseca so mu namerili 25,6-odstotno podporo med opredeljenimi volilci, tokrat pa mu je narasla na 30,6 odstotka. Ostali štirje kandidati močno zaostajajo. Bržanu je zadnja anketa še vedno namerila dovolj visoko podporo, ki mu omogoča zmago že po prvem krogu županskih volitev.

Na zadnjih volitvah le 17 glasov razlike

Na zadnjih volitvah pred štirimi leti sta Bržan in Popović poskrbela za izjemno tesno volilno tekmo. Odločena je bila v drugem krogu, ko je Bržan za le 17 glasov premagal Popovića, ki je bil pred tem koprski župan štiri zaporedne mandate. Bržan je dobil 50,03 odstotka glasov (13.921), Popović pa 49,94 odstotka (13.904).

Popoviću dobro kaže v boju za mestni svet. Anketa Ninamedie je njegovi listi Koper je naš izmerila 23,4 odstotka med opredeljenimi volilci. Sledi Lista Aleša Bržana z 22,5 odstotka in Gibanje Svoboda z 22 odstotki.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!