Ana Roš se je poročila: poroka na silvestrovo in njen 50. rojstni dan

Magazin 01. Jan 202318:53
poroka Ane Roš
Ana Roš/Instagram

Na silvestrovo sta se poročila svetovno znana kulinarična mojstrica Ana Roš in Urban Stojan. Dan za tem je Ana Roš utrinke iz poroke delila na Instagramu.

Na silvestrsko noč sta se poročila vrhunska kulinarična mojstrica Ana Roš in njen izbranec Urban Stojan. Njuna ljubezenska zgodba se je odvila resnično hitro, Ana Roš je sama na Instagramu razkrila, da se je “zaljubila v sekundi”.

Kljub temu da se je par dogovoril, da se bo poročil, je bila zaroka za Ano Roš presenečenje. Še nedavno se je namreč ob romantični fotografiji iz Kapadokije spraševala, ali jo bo “ta človek kdaj vprašal za roko”.

A potem je Urban Stojan za Nedelo pojasnil, sta se že pred tem z Ano nekako dogovorila, da se bosta poročila, le dogovor, da se bosta pred tem tudi zaročila, ni bil tako jasen. Ko ga je Ana povabila, da z njo obišče njenega sina Svita, ki študira v Torinu, vmes pa bi šla tudi do Gardskega jezera, je Urban videl priložnost za presenečenje.

Ana Roš
Ana Roš/INSTAGRAM

Anino najljubšo restavracijo Lido 84 ob Gardskem jezeru je prek Anine asistentke obvestil o svojih načrtih, in ko sta prišla, so vsi tam vedeli, kaj se bo zgodilo. “Prstan v škat­lici sem pustil v avtu, da ne bi štrlel iz obleke, zato sem se moral tihotapiti skozi celo restavracijo, da me ni videla, kako grem ponj. Čakala me je v okrog­lem stolpiču, ki gleda na jezero, igrali so Beatli in prinesli so šampanjec. ‘Si srečna?’ sem jo vprašal. In kaj je rekla? Da ima vse, kar potrebuje, predvsem pa mene, in da zaroke niti ne pogreša. Medtem sem jaz že pokleknil. ‘Kaj delaš?! Vstani! Vstani!’ je rekla, a vztrajal sem pri svojem. Ko je ugotovila, da gre zares, je najprej odgovorila: ‘Mogoče!’,” je zaroko opisal zdajšnji soprog svetovno znane kulinarične mojstrice.

Poročila sta se na silvestrovo, ko je Ana Roš praznovala tudi svoj 50. rojstni dan. Povabljenih je bilo več kot 400 ljudi. Napovedala sta, da bo hrana uličnega tipa, za dobro glasbo pa naj bi skrbel tudi Vlado Kreslin. Sodeč po fotografijah na Instagramu ju je poročil ljubljanski župan Zoran Janković.

poroka Ane Roš poroka Ane Roš
Ana Roš/Instagram
poroka Ane Roš poroka Ane Roš
Ana Roš/Instagram
poroka Ane Roš poroka Ane Roš
Ana Roš/Instagram
poroka Ane Roš poroka Ane Roš
Ana Roš/Instagram
poroka Ane Roš poroka Ane Roš
Ana Roš/Instagram

Mladoporočenca sta sta imenitno zabavala in plesala, na posnetku pa je mogoče videti tudi Anino poročno obleko, z odprtim hrbtom in čipkastim ogrinjalom. Že pred tem pa je Ana Roš napovedala, da na poroki ne bo nosila bele obleke.

Nekaj dni pred uradno poroko, na božič, sta se poročila tudi na poganskem obredu globoko v gozdovih gore Kolovrat. “Objeli smo se, izmenjali energije z držanjem za roke in dotikanjem dreves,” je ob fotografiji obreda zapisala Ana Roš in dodala: “Ljubezen je skrivnost.”

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.