Andrej Šifrer zavrnil (nepooblaščeno) ponudbo Svobode. Kaj se obeta v Kranju?

Slovenija 11. Okt 202212:20 3 komentarji
Kranj
PROFIMEDIA

Kandidaturo za kranjskega župana je doslej napovedalo pet kandidatov, v tekmo pa naj bi se v prihodnjih dneh s svojim kandidatom podalo tudi Gibanje Svoboda. Da je dobil ponudbo Golobove stranke za kandidaturo za župana Kranja, nam je potrdil znani pevec Andrej Šifrer, a v Gibanju Svoboda pravijo, da ga ni poklical nihče, ki bi imel pooblastilo za evidentiranje strankinih županskih kandidatov. "Klic je bil. Če pa ocenjujejo, da klicatelj ni imel pooblastila, še toliko bolje, saj sem ponudbo tako ali tako zavrnil," odgovarja Šifrer.  Kako doslej znanim kandidatom kaže javnomnenjska raziskava agencije Ninamedia?

Zanimanje za župansko mesto v Kranju je precejšnje. Doslej je kandidaturo napovedalo pet kandidatov: sedanji župan Matjaž Rakovec kot kandidat SD, Ivo Bajec, pri katerem so skupaj stopile SDS, NSi in SLS, predsednik stranke Resni.ca Zoran Stevanović, Aleksander Svetelj, ki ga podpira stranka Več za Kranj, in mestni svetnik Liste za razvoj Kranja Igor Velov. Kandidata v Kranju pa še ni razkrilo Gibanje Svoboda. Kot nam je potrdil znani pevec Andrej Šifrer, je bil o tem, ali bi bil pripravljen kandidirati za Golobovo stranko za kranjskega župana, vprašan tudi on, a je ponudbo zavrnil.

“Imam se preveč ‘fino’, da bi se odločil za kaj takega. Živim lepo in ne bom dovolil, da bi mi metali gnoj na obraz,” je za N1 dejal pevec, ki je spomladi praznoval 70 let. V Gibanju Svoboda pa pravijo, da Šifrerja ni poklical nihče, ki bi imel v stranki kakršno koli  pooblastilo za evidentiranje kandidatov. “Klic je bil. Če pa ocenjujejo, da klicatelj ni imel pooblastila, še toliko bolje, saj sem ponudbo tako ali tako zavrnil,” odgovarja Šifrer.

Javnomnenjska raziskava, ki jo je prejšnji teden zaključila agencija Ninamedia, sicer kaže, da ima v tekmi za kranjskega župana daleč največ možnosti za uspeh Rakovec. V anketo je bilo vključenih 500 polnoletnih prebivalcev mestne občine Kranj. Povprašali so jih po podpori petim kandidatom, ki so že uradno napovedali kandidaturo, in še nekaterim, ki se jih omenja kot možne kandidate. Matjaža Rakovca je kot svojo volilno izbiro navedlo 51,7 odstotka vprašanih. Na drugo mesto se je z dobrimi osmimi odstotki uvrstil Bajec, na tretje pa Stevanović (šest odstotkov). Ostali so se gibali med enim in tremi odstotki.

Če bi bili takšni rezultati doseženi na lokalnih volitvah 20. novembra, bi bil Rakovec izvoljen že v prvem krogu županskih volitev. Ob tem tudi ne gre zanemariti, da so župani pri ponovni kandidaturi za vodenje občin praviloma v precejšnji prednosti. Vendar pa se bo v prihodnjih dneh verjetno pojavil še kakšen kandidat za kranjskega župana, med njimi kandidat Gibanja Svoboda. Stranki premierja Roberta Goloba sicer javnomnenjska raziskava Ninamedie kaže, da bo v kranjskem mestnem svetu dobila največ sedežev.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje