Arsenovič bo v Kranjski Gori navijal, da se Zlata lisica vrne na Pohorje

Slovenija 30. Dec 202211:27 0 komentarjev
Saša Arsenovič
Saša Arsenovič (Foto: Milos Vujinovic/BOBO)

Mariborski župan Saša Arsenovič se bo udeležil Zlate lisice v Kranjski Gori z željo in nameni, da se športno tekmovanje v ženskem smučanju v letu 2024 vrne na Pohorje.

Tekmovanje za svetovni pokal Zlata lisica se bo 7. in 8. januarja 2023 že četrtič zapored in skupno dvanajstič v zgodovini odvila na Gorenjskem. Letos je tudi prvič, da Kranjska Gora ni nadomestno, temveč prvotno prizorišče tekem v ženskem smučanju.

N1 STUDIO: Je Zlata lisica še v interesu Maribora?

59. Zlate lisice se bo udeležil tudi mariborski župan Saša Arsenovič. Kot je sporočila Mestna občina Maribor, je sicer pohvalno, da tekmovanje ostaja v Sloveniji, vendar pa bo Arsenovičevo navijanje v Kranjski Gori vseeno v želji in namenu, da bo tekmovanje leta 2024, ko le-to praznuje 60. obletnico, izvedeno na mariborskem Pohorju.

Arsenovič, podjetje Marprom, Šport Maribor in ASK Branik so namreč maja 2022 podpisali sporazum o skupni organizaciji Zlate lisice. “S tem so se obvezali, da si bodo prizadevali, ne samo, da Zlata lisica ostane v Sloveniji, ampak na mariborskem Pohorju, kamor tudi sodi. Podpis sporazuma je bil eden izmed prvih korakov za zagotovitev obstoja Zlate lisice v Mariboru, med drugimi ukrepi je tudi priprava alternativne proge, z višje ležečo ciljno areno. Mariborska oziroma pohorska Zlata lisica je tudi eden izmed pomembnih športnih dogodkov, ki ga podpira Partnerstvo za Pohorje. Županje in župani, ponudniki in razvojne agencije treh regij, združeni v partnerstvo, se zavedajo pomena ohranitve tega mednarodno priznanega športnega tekmovanja za razvoj turizma v destinaciji Pohorje,” so pojasnili na mariborski občini.

Zaradi vseh naporov, ki so bili vloženi s strani mariborske občine, Partnerstva za Pohorje in drugih pomembnih subjektov, ki delujejo in si že leta prizadevajo za razvoj turizma in športna na Pohorju, si župan Arsenovič z ekipo prizadeva za nepreklicno vrnitev Zlate lisice v Maribor.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!