Arso izdal vremensko opozorilo, tri regije bodo najbolj na udaru

Slovenija 15. Maj 202410:28 0 komentarjev
dež, deževje, padavine, dežnik
Fotografija je simbolična (Foto: Uroš Kokol/N1)

Pred nami so vremensko burni dnevi. Že danes popoldne bodo nastajale krajevne plohe, za jutri pa je Arso izdal vremensko opozorilo.

Popoldne bodo nastajale krajevne plohe, najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 21 stopinj Celzija. V četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi padavinami, tudi nevihtami. Padavine bodo pogostejše in močnejše v zahodnih krajih. Pihal bo veter vzhodnih smeri, ob morju se bo zvečer okrepil jugo.

Za četrtek je Agencija RS za okolje (Arso) izdala tudi opozorilo, za zahodno Slovenijo oranžno, za vzhodno pa rumeno. “Po podatkih Agencije RS za okolje se bodo v četrtek popoldne, zvečer in v prvem delu noči na petek predvsem v zahodni Sloveniji pojavljali močni nalivi,” so zapisali.

Posebna napoved za tri regije

Arso je izdal tudi posebno vremensko napoved za gorenjsko, savinjsko in koroško regijo zaradi spremenjenih odtočnih razmer ob vodotokih in nevarnosti proženja zemeljskih plazov.

“Območje Gorenjske, Koroške in Savinjske bodo padavine zajele že v noči na četrtek, najmočneje pa bo predvidoma deževalo v četrtek pozno popoldne, zvečer in v prvem delu noči na petek. V 24 urah lahko na omenjenih območjih večinoma pade med 40 in 80 milimetrov, lokalno pa tudi okoli 100 milimetrov dežja. Ob tem lahko narastejo hudourniški vodotoki, zastaja lahko padavinska voda,” so še zapisali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!