Bliža se huda ura: popoldne nevihte z močnimi nalivi, Arso izdal opozorilo

Slovenija 08. Jun 202311:05 > 15:44 0 komentarjev
vreme
Posnetek zaslona/Meteo.arso.gov.si

Popoldne bodo v notranjosti Slovenije možne nevihte z močnejšimi nalivi, zato je Agencija RS za okolje (Arso) izdala opozorilo. Neviht pa z današnjim dnem še ne bo konec, saj se bodo po besedah dežurnega meteorologa Blaža Štera nadaljevale še vse do sobote. Bolj stabilno vreme bomo imeli šele od nedelje.

Potem ko so se v sredo zvečer nad osrednjim delom države razvila močna neurja, ki so zajela predvsem območje med Domžalami, Vranskim in Trbovljami, slabega vremena, kot kaže, še ni konec. Po besedah dežurnega meteorologa Agencije RS za okolje (Arso) Blaža Štera je namreč potencial, da se bodo nad Slovenijo popoldne razbesnele nevihte z močnejšimi nalivi, še večji kot včeraj.

“Nevihte z močnejšimi nalivi bodo možne praktično po vsej Sloveniji. Dopoldne se bo ob soncu ozračje segrelo, popoldne pa se nam bo približala višinska jedra hladnega zraka. Ozračje bo postalo nestabilno tako, da bo vremensko dogajanje popoldne znova burno in nevihtno. Ostaja pa vprašanje, kako dolgo bodo te nevihte vztrajale,” je za N1 pojasnil Šter. Ker bodo popoldne v notranjosti Slovenije možne nevihte z močnejšimi nalivi, so na Arsu izdali opozorilo, ki bi ga lahko po besedah Štera podaljšali tudi v večerne ure. Poleg močnih nalivov je verjetnost tudi za točo, je še opozoril Šter.

Neviht pa z današnjim dnem še ne bo konec, te nas bodo namreč spremljale še vse do sobote. “Nevihte bodo v petek in soboto nastajale že relativno zgodaj, torej po 12. uri. V soboto se nam bliža nova vremenska motnja, to pa pomeni, da se bodo nevihte lahko nadaljevale tudi v noči na nedeljo,” je še dodal meteorolog.

Po trenutnih napovedih kaže, da bomo imeli bolj stabilno vreme šele v nedeljo, ko bo verjetnost za nevihte in plohe majhna.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!