S Pirc Musar pri Pahorju tudi odvetniška kolegica. Bo Ula Tomaduz vodja urada?

Slovenija 15. Nov 202210:59 6 komentarjev
Ula Tomaduz, Borut Pahor, Nataša Pirc Musar
Borut Živulović/BOBO

Po neuradnih informacijah N1 si je Nataša Pirc Musar za vodjo kabineta izbrala Ulo Tomaduz, sodelavko v svoji odvetniški pisarni.

Nataša Pirc Musar, ki je v drugem krogu predsedniških volitev v nedeljo premagala Anžeta Logarja, je na povabilo odhajajočega predsednika republike Boruta Pahorja obiskala predsedniško palačo.

Pogovor med prvo predsednico republike v samostojni Sloveniji in odhajajočim predsednikom je po besedah naših virov potekal v “zelo prijetnem” vzdušju. Po sestanku sta bodoča predsednica in odhajajoči predsednik stopila tudi pred kamere. Kaj sta povedala, si lahko preberete TUKAJ.

Na obisku s Pirc Musar tudi odvetnica Ula Tomaduz

Pirc Musar je na obisku pri Pahorju spremljala tudi odvetnica v odvetniški pisarni Pirc Musar & Lemut Strle Ula Tomaduz. Po neuradnih informacijah N1 bo Ula Tomaduz postala šefica kabineta predsednice republike. Aktualna vodja kabineta predsednika republike pri Borutu Pahorju je Alja Brglez.

Kdo je Ula Tomaduz?

Ula Tomaduz je leta 2014 najprej z odliko diplomirala, nato pa leta 2015 še z odliko magistrirala na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani, piše na spletni strani odvetniške pisarne Pirc Musar & Lemut Strle. Svoje znanje je med študijem dopolnjevala z delom na področju javnih zavodov in nevladnih organizacij, nekaj let pa si je obzorja širila z delom stevardese.

Januarja 2016 se je kot odvetniška pripravnica zaposlila v Odvetniški pisarni Miro Senica in odvetniki, nato pa junija 2016 začela delo sodniške pripravnice na Višjem sodišču v Ljubljani. Po z odliko opravljenem pravniškem državnem izpitu se je julija 2018 kot višja pravosodna svetovalka zaposlila na Okrožnem sodišču v Ljubljani.

Ula je tudi mediatorka, tekoče govori angleško in francosko ter je doktorska kandidatka na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani, kjer proučuje ženske storilke kaznivih dejanj umora in njihovo povezavo s sindromom trpinčene ženske. Od januarja 2019 svojo poklicno pot nadaljuje v Odvetniški družbi Pirc Musar in Lemut Strle, od oktobra 2020 kot odvetnica.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje