Ali testiranje v državni upravi ne bo več dovolj? Vlada bo odločila danes

Koronavirus 16. Sep 202108:29 > 12:02 0 komentarjev
Pogoj PCT
Žiga Živulovič jr./Bobo

Notranji minister Aleš Hojs je ob torkovem obisku savinjske regije dejal, da ne izključuje možnosti dodatnih zaostritev ukrepov, "morda že na četrtkovi seji". Njegove napovedi je podkrepil tudi nacionalni koordinator cepljenja Jelko Kacin v oddaji N1 STUDIO.

“Morda bomo že v četrtek na vladi znova razpravljali, ali je morda treba še bolj zaostriti pogoje PCT,” je ob torkovem vladnem obisku savinjske regije dejal minister za notranje zadeve Aleš Hojs.

Po neuradnih informacijah N1 bo vlada danes odločala tudi o tem, ali pogoj testiranja (eden od pogojev PCT) ne bo več dovolj za zaposlene v državni upravi. Če bi se vlada odločila za tovrstno spremembo, bi zaposleni v državni upravi morali izpolnjevati pogoj P (preboleli) oziroma C (cepljeni). Kdaj bi morebitna sprememba začela veljati, še ni znano.

V oddaji N1 STUDIO pa je nacionalni koordinator cepljenja Jelko Kacin dejal, da je za obvezno cepljenje, za začetek predvsem v državni upravi. “Če ne bomo naredili reda in zagotovili zadostne precepljenosti, to težko pričakujemo še drugod. Zato se najbolj intenzivno vlada pripravlja na ta ukrep in smo zelo blizu končni odločitvi. To bo tudi velik miselni preboj. Mislim, da bodo takoj zatem sledili zaposleni v šolstvu.”

Vlada se je na redni seji sestala danes ob 11. uri. Na dnevnem redu so predlogi aktov v povezavi s covidom-19, in sicer predlog spremembe odloka o določitvi pogojev vstopa v Slovenijo in predlog spremembe odloka o začasni omejitvi zbiranja ljudi.

Trenutno je v veljavi prepoved zbiranja oziroma druženja več kot 50 ljudi, v Slovenijo pa lahko brez napotitve v karanteno vstopi oseba, ki izpolnjuje pogoj PCT.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!