Bo zaradi dragega ogrevanja zaprl vrata bazen v Hrastniku?

Slovenija 26. Feb 202309:06 2 komentarja
bazen Hrastnik
KRC Hrastnik/Facebook

Hrastniškemu bazenu grozi zaprtje. Stroški ogrevanja zimskega bazena so se namreč zaradi podražitve daljinskega ogrevanja januarja skoraj potrojili. Na občini hitijo z iskanjem rešitev, da bi bazen za občane kljub vsemu ostal odprt.

Stroški ogrevanja zimskega bazena v Hrastniku so se zaradi podražitve daljinskega ogrevanja z januarsko položnico skoraj potrojili. Kot so za STA povedali na občini, bazenu zato grozi zaprtje. Trenutno iščejo rešitve, kako to vendarle preprečiti. Kot poudarjajo, ima bazen širši regijski pomen.

Decembrski strošek ogrevanja je bil 4.341 evrov, znesek na januarski položnici pa je dosegel 11.190 evrov. Razlog je podražitev cen daljinskega ogrevanja z nekaj več kot 65 evrov na megavatno uro na 291 evrov, so pojasnili na občini.

Da bi našli rešitev, je župan Marko Funkl že zahteval sestanek s predstavniki družbe Petrol, ki skrbi za daljinsko ogrevanje Hrastnika. Dogovorili so se namreč, da bo rešitev predlagal tudi Petrol, saj je z občino podpisal pogodbo o javno-zasebnem partnerstvu pri energetski sanaciji bazena.

Prosili so tudi za sestanek s pristojnimi ministrstvi. Za zdaj so v začetku marca dogovorjeni z ministrom za gospodarstvo, turizem in šport Matjažem Hanom.

Župan je za pomoč pri iskanju rešitev prosil tudi oba poslanca državnega zbora iz volilnega okraja Hrastnik-Trbovlje Soniboja Knežaka in Gašperja Ovnika. Upa, da bosta pomagala pridobiti državno sofinanciranje stroškov ogrevanja bazena, saj gre po mnenju občine za objekt širšega regijskega pomena.

Zaradi višjih stroškov bo občina z marcem zvišala cene vstopnic za bazen in savne. Kot poudarjajo, so trenutno med najnižjimi v državi. Okrepili so tudi promocijo bazena, da bi k obisku privabili čim več prebivalcev Hrastnika in širše regije. Promocijo bodo v prihodnjih tednih še stopnjevali.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje