Bodo San Marino na Evroviziji zastopali Slovenci?

Magazin 21. Feb 202413:29 0 komentarjev
Boom! Una Voce, San Marino izbor, Evrovizija
Foto: Zajem zaslona/[email protected]

Slovenski fantovski trio Boom! bo to soboto nastopil v finalu, v katerem bo San Marino izbiral svojega predstavnika za Evrovizijo.

Mladi slovenski glasbeniki, fantovski trio Boom!, je 15. februarja osvojil prvo mesto na drugem evrovizijskem predizboru v mali republiki na Apeninskem polotoku. To pomeni, da bodo to soboto nastopili na njenem nacionalnem izboru Una Voce.

V štirih polfinalih sanmarinskega izbora za Evrovizijo se je skupaj predstavilo 92 tekmovalcev. Prireditev je mednarodna, tako da so se na njej poleg domačih predstavili tudi glasbeniki iz drugih držav, največ iz Italije. Boom! so bili edini Slovenci.

“Na avdicijskih predizborih nismo imeli nobenih pričakovanj. Vse je bilo zelo dobro urejeno in pripravljeno, tako da smo bili z rezultatom zelo zadovoljni. Ko smo prišli na drugi predizbor, smo takoj opazili, da gre za malce večjo zadevo, ki je bila prav tako profesionalno pripravljena, tudi kar zadeva zvok. Na odru smo se zares dobro počutili, pa tudi vzdušje je bilo zelo prijetno. Seveda je bilo tudi stresno, saj si vsak glasbenik želi dobrega rezultata. Na koncu smo premagali vse prepreke, manjka nam le še ena,” so za spletni portal evrovizija.com povedali Patrik Mrak, Luka Cvetičanin in Matevž Derenda.

Na izboru Una Voce, na katerem bo nastopilo 17 glasbenikov, se bodo Boom! predstavili s pesmijo Dance Like This. “Gre za zelo živahno, igrivo melodijo, s katero smo želeli čim bolj ugajati standardom tujine, kar zadeva trende. O zgodbi pa … ta govori o vseh lepih trenutkih, ki jih doživljamo sami in s prijatelji in dobrimi ljudmi, čeprav svet okoli nas večkrat ni tako lep,” je o skladbi, ki jo bodo javnosti predstavili takoj po finalu, povedal Patrik. Kot avtorji so pod skladbo podpisani vsi trije.

Nastop v finalu Una Voce je bil njihov “skriti cilj”, so še povedali Boom!. “Naslednji cilj je zmaga, čeprav iskreno nimamo nobenih pričakovanj pred sobotnim finalom. Pravzaprav gremo predstavit našo pesem in uživat. Upamo, da bodo gledalci začutili nas kot tudi našo pesem, ki je nastala posebej za evrovizijsko priložnost,” so dodali fantje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!