Hrvaški kamp presenetil: pavšalov ne bo podražil

Svet 21. Feb 202405:20 4 komentarji
Kamp na Hrvaškem.
Kamp na Hrvaškem. (Foto: BOBO)

Hrvaški kampi so napovedali vnovičen dvig cen pavšalov; med njimi je največjo podražitev — tudi za 30 odstotkov — za svoje premium kampe napovedalo podjetje Valamar. A zdaj so se očitno premislili in cene pavšalov v nekaterih kampih celo znižali. V katerih in za koliko?

Poročali smo že, da so se cene sezonskih pavšalov letos ponovno dvignile, kar je posledica predvsem vsesplošnega višanja cen v turizmu, ne samo na Hrvaškem, ampak po vsej Evropi.

“So odraz splošnega trenda v zadnjih desetih letih,” je za N1 pojasnil Klemen Hren, urednik spletne strani Avtokampi.si. “Nekateri ponudniki vsako leto malo povišajo cene, drugi pa potem v enem letu malce več. Cene so šle gor. Če so bile normalne cene pavšalov pred sedmimi ali osmimi leti okoli 2.000 evrov, so zdaj normalne cene med 3.000 in 4.000 evri,” je dodal.

Januarski podatki so kazali, da so se najbolj podražili pavšali v Valamarjevih premium kampih, na primer Ježevac na Krku in Lanterna pri Poreču, kjer so napovedovali tudi za 30 odstotkov višje cene. A v podjetju so se zdaj očitno premislili, kot poročajo Avtokampi.si, so namreč cene pavšala v nekaterih kampih celo znižali.

Nove cene pavšalov so v povprečju nižje za od 200 do 500 evrov, v kampu Ježevac Premium so ceno znižali za 1.000 evrov, v kampu Krk Premium za 1.180 evrov, parcele ob morju v FKK kampu Bunculuka v Baški pa so cenejše za kar 1.275 evrov.

V Valamarju so za N1 pojasnili, da cene nastanitev v svojih hotelih, resortih in kampih spreminjajo pogosto, in sicer glede na dogajanje na trgu. Na vprašanje, zakaj so sprva napovedali podražitev, nato pa se odločili za nasprotno, niso odgovorili.

Nove cene pavšalov v Valamarjevih kampih si lahko ogledate v spodnji tabeli.

Cene pavšalov v Valamarovih kampih
N1

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje