Bojan Šrot predstavil svoj program za lokalne volitve

Slovenija 18. Okt 202215:22 4 komentarji
Bojan Šrot
Borut Živulovič/BOBO

Celjski župan Bojan Šrot, ki se bo letos sedmič potegoval za župansko funkcijo, je danes predstavil volilni program svoje stranke Celjska županova lista za lokalne volitve. Kot je dejal, se bodo osredotočili na trajnostni razvoj, v ospredju bo skrb za zeleni sistem mesta, izvedli bodo tudi nekaj naložb v vrtcih in šolah.

Po Šrotovih besedah si želijo poleg tega obnoviti Knežji dvorec. To bo velik finančni zalogaj, zato pričakuje, da bi za projekt pridobili nekaj sredstev v novi finančni perspektivi.

V naslednjih štirih letih si želi pospešiti tudi podjetniški razvoj in urediti nekaj novih poslovnih con. Napovedal je, da bodo prihodnje leto objavili interesni razpis za prve hiše za mlade družine.

Glede načrtov za gradnjo turistične brvi med Grajskim in Miklavškim hribom, ki so naleteli tudi na kritične odzive, pa je Šrot dejal, da se bo treba odločiti o finančni konstrukciji. Vrednost projekta je po prvih ocenah 4,6 milijona evrov, od tega bi bilo treba samo za ureditev dovoznih cest zagotoviti 1,2 milijona evrov.

“V volilni kampanji, katere slogan je Za ljudi in mesto, bomo gojili dialog in spoštovanje. Prizadevali si bomo izboljšati zadnji volilni rezultat iz leta 2018. Kot župan pa računam na zmago v prvem krogu volitev. Podporo so mi napovedali v SDS, SLS in stranki Za delovna mesta, ki ne bodo imeli svojih županskih kandidatov,” je še dejal Bojan Šrot.

Kot je napovedal, bo v primeru ponovne izvolitve župansko funkcijo še naprej opravljal nepoklicno. Tako namreč celjska občina letno prihrani okrog 20.000 evrov, je dodal.

Za celjskega župana so kandidaturo doslej napovedali še neodvisni kandidat Matija Kovač, kandidat SD Primož Brvar, skupni kandidat koalicije Celje je pomembno Sandi Sendelbah in kandidat Gibanja Svoboda Uroš Lesjak.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje