Bolt z oktobrom omejuje hitrost električnih skirojev v peš coni

Slovenija 30. Avg 202219:15 2 komentarja
Električni skiroji Bolt v Ljubljani
Aljaž Uršej/N1

Župan Mestne občine Ljubljana (Mol) Zoran Janković se je v ponedeljek sestal z vodstvom podjetja Bolt, ki v Ljubljani posoja električne skiroje. Pri Boltu so sprejeli zahtevo Mola, da hitrost električnih skirojev v peš coni omejijo na pet kilometrov na uro. Poleg tega bodo na Molu v peš coni označili mesta, kjer uporabniki lahko skiroje pustijo.

Župan Zoran Janković in vodstvo podjetja Bolt dogovora še nista uradno podpisala, dogovorili pa so se, da naj bi nova pravila začela veljati 1. oktobra.

Hitrost izposojenih električnih skirojev se bo po uveljavitvi dogovora v ljubljanski peš coni samodejno znižala na pet kilometrov na uro. Janković pa opozarja, da morajo vozniki skirojev kljub omejitvi hitrosti paziti na pešce in jim vedno prepustili prednost.

Skiroje uporabniki trenutno puščajo tudi na pločnikih, zelenicah, kolesarskih stezah in tako ovirajo invalide, pešce in kolesarje. Občina in Bolt sta se zato dogovorila, da bodo na Molu označili prostore, kjer lahko uporabniki skiroje odložijo. V peš coni bo to ob kolesarskih postajah. Skiroje, ki ne bodo parkirani na označenih mestih, bodo pobirali z vozili podjetja Voka Snaga.

Na Mol bodo še v letošnjem letu prepovedali vožnjo z motornimi kolesi v peš coni. Z ministrstva za infrastrukturo so namreč že dobili obvestilo, da noben motor ne sme zapeljati v peš cono. Na Molu trenutno pripravljajo obvestila, razmišljajo pa tudi o dodatnih oznakah, je danes dejal Janković.

Podjetje Bolt je električne skiroje v Ljubljani začelo posojati sredi julija. Župan Janković pa je sestanek z vodstvom podjetja napovedal že teden dni od začetka izposoj, saj so skiroji, ki so bili parkirani povsod po mestu, zmotili številne Ljubljančane in ostale obiskovalce mesta.

skiro, Bolt skiro, Bolt
N1
skiro, Bolt skiro, Bolt
N1
skiro, Bolt skiro, Bolt
N1
skiro, Bolt skiro, Bolt
N1
skiro, Bolt skiro, Bolt
N1
skiro, Bolt skiro, Bolt
N1

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje