Božički razveselili tudi mlade mariborske bolnike

Slovenija 23. Dec 202114:41 0 komentarjev

Člani Jamarske reševalne službe Slovenije, preoblečeni v božičke, so se danes spustili s strehe mariborske klinike za pediatrijo in skozi okna pozdravljali otroke v bolniških sobah. Dan prej so tako popestrili bivanje v bolnišnici otrokom v ljubljanski pediatrični kliniki.

Zaradi epidemiološke situacije je letošnja akcija potekala nekoliko drugače kot prejšnja leta, ko so se božički po spustu skupaj s številnimi znanimi Slovenci in voditelji radia odpravili po oddelkih, kjer so obdarovali otroke. Tokrat so ti nagovorili najmlajše bolnike prek videa.

Namestnik predstojnika klinike za pediatrijo Univerzitetnega kliničnega centra Maribor Vojko Berce pozdravlja pobudo. “Ta nas vsako leto razveseljuje. Letos smo že mislili, da bodo kakšni ukrepi to preprečili, a božički se ne dajo. In tudi mi se ne damo,” je dejal. Pojasnil je, da je to prijetno doživetje tako za otroke in njihove starše kot tudi zdravstvene delavce. “Nekateri zdaj ne želijo iz bolnišnice. A bodo šli, za božič bodo vsi doma, jim bo to prineslo še kaj zdravja,” je še povedal Berce.

Eden od božičkov Robert Anžič iz jamarske reševalne službe je povedal, da se vabilu vsako leto z veseljem odzovejo in na takšen način “osrečijo malčke v bolnišnicah”. “To je še najmanj, kar lahko naredimo,” je dodal.

Božički
UKC Maribor

Spust božičkov s streh slovenskih otroških bolnišnic je osmo leto zapored priredil Hitradio Center v sodelovanju z Jamarsko reševalno službo Slovenije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!