Brez službe ostal uslužbenec policije s ponarejeno varnostno preverbo

Slovenija 08. Avg 202215:55 > 15:56
Delite:
Policijski avto
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Po poročanju spletnega portala 24ur.com je brez zaposlitve pri policiji ostal Škelzen Bajrami, ki se je v policijske vrste vrnil v času nekdanjega generalnega direktorja Antona Olaja. Bajramija so tedaj zaposlili kljub sprva negativni varnostni preverbi, novo vodstvo policije pa je njegovo zaposlitev razveljavilo.

Po informacijah spletnega portala 24ur.com je novo vodstvo policije Škelzenu Bajramiju razveljavilo pogodbo o zaposlitvi, ker naj ne bi izpolnjeval pogojev za delovno mesto.

Bajrami je bil v preteklosti že zaposlen na policiji, in sicer v sektorju za posebne naloge uprave kriminalistične policije, vendar pa je moral leta 2016 policijske vrste zapustiti zaradi izredne odpovedi. Po poročanju medijev je bil takrat osumljen mobinga in nadlegovanja na delovnem mestu. Bajramija je zaradi tega doletela tudi kazenska ovadba, a mu očitani kaznivi dejanji kasneje nista bili dokazani, je pa njegovo izredno odpoved takrat potrdilo tudi sodišče, navaja 24ur.com. O zaposlitvi Bajramija so razpravljali tudi člani preiskovalne komisije državnega zbora, ki je preiskovala sume političnega vmešavanja v delo policije.

Portal je spomnil, da si je za ponovno zaposlitev Bajramija prizadeval že nekdanji direktor Uprave kriminalistične policije Vojko Urbas. V postopku varnostnega preverjanja je Bajrami najprej dobil negativno oceno, v drugem postopku varnostnega preverjanja pa naj bi se ta spremenila v pozitivno, s čimer so odpadli tudi varnostni zadržki glede Bajramijeve zaposlitve.

Portal je ob tem spomnil še, da je junija zaradi hujših kršitev delovnih obveznosti izredna odpoved doletela tudi nekdanjega vodjo službe generalnega direktorja Policije Borisa Koraso, ki je bil v času izredne odpovedi direktor Policijske uprave Koper. Korasa je osumljen kaznivih dejanj, o čemer je generalna policijska uprava obvestila tudi Specializirano državno tožilstvo. Neuradno prav zaradi ponarejanja izsledkov varnostne preverbe, kar je sicer pogoj za zaposlitev v Policiji, med drugim navaja portal. Korasa je sicer junija v izjavi za medije očitke o nepravilnostih že zanikal.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar