Burja za nekaj časa ustavila promet na primorski avtocesti

Slovenija 06. Jan 202207:28 > 10:01
Promet: primorska avtocesta
Bobo

Sneženje, ki je večino države zajelo v sredo zvečer, je ponehalo, večjih težav pa ni povzročilo. Dopoldne je bila nekaj časa zaprta primorska avtocesta med priključkoma Kastelec in Kozina proti Ljubljani zaradi močnega vetra. Burja bo danes oslabela.

Zjutraj je bila nekaj časa zaprta primorska avtocesta med priključkoma Kastelec in Kozina proti Ljubljani zaradi sunkov burje, ki bo danes po besedah dežurnega meteorologa Arsa Blaža Štera pojenjala.

Na avstrijski strani prelazov Pavličevo sedlo, Jezerski vrh, Ljubelj in Korensko sedlo so obvezne verige. Prelaz Vršič je zaprt.

Prepoved za priklopnike in polpriklopnike je na cesti Ajdovščina–Col–Črni Vrh–Godovič ter na mejnih prehodih Petrina in Babno Polje na hrvaški strani.

Na mejnih prehodih po trenutnih informacijah ni daljšega čakanja pri prestopu meje, še sporoča Prometnoinformacijski center (PiC).

Zaradi praznika v Avstriji, Italiji in delu Nemčije (6. januarja) bo v četrtek in petek povečan promet tovornih vozil pred mejo z Avstrijo in Italijo. Večja bo tudi zasedenost počivališč na avtocestah in hitrih cestah.

PiC sporoča tudi, da je na cestah danes pričakovati posipne skupine in računati na daljši čas potovanja zaradi vremenskih razmer.