Člani novinarskih sindikatov RTVS za opozorilno stavko

Slovenija 12. Maj 202222:55 > 13. Maj 2022 07:17 1 komentar
RTV Slovenija
Žiga Živulovič jr./BOBO

Člani Koordinacije novinarskih sindikatov Radiotelevizije Slovenija (RTVS) so v četrtek odločali o opozorilni stavki. Po neuradnih informacijah stavka bo, saj naj bi zanjo glasovalo 96,3 odstotka članic in članov novinarskih sindikatov na RTVS. Uradni rezultati pa bodo znani danes.

Člani Koordinacije novinarskih sindikatov Radiotelevizije Slovenija (RTVS) so se izrekli za enodnevno opozorilno stavko, kažejo rezultati dvodnevnega glasovanja, ki so sicer še neuradni. Stavko je podprlo 96,3 odstotka tistih, ki so se o njej izrekli. Stavka naj bi bila 23. maja.

Za veljavnost odločanja, ki je potekalo v sredo in četrtek, je morala svoj glas oddati najmanj polovica vseh članov koordinacije, po neuradnih podatkih pa je bila tokratna udeležba 64-odstotna. Glasovalo je 274 članov sindikatov, od tega jih je bilo 264 za stavko, 10 pa proti. Uradni rezultati naj bi bili znani danes.

Koordinacija je kot dan za stavko napovedala 23. maj. Med predlaganimi stavkovnimi zahtevami navajajo uredniško in institucionalno avtonomijo ter odstop dela vodstva RTVS.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje