Coca-Cola Slovenija: Spornih pijač ni na našem trgu

Slovenija 09. Nov 202312:25 0 komentarjev
Coca-Cola
Foto: PROFIMEDIA

Slovensko predstavništvo podjetja Coca-Cola je v odzivu na nedavne domnevne zastrupitve z brezalkoholnimi pijačami na Hrvaškem za N1 pojasnilo, da niso seznanjeni z nobenimi nepravilnostmi v zvezi z njihovimi izdelki na slovenskem trgu. "Za izdelke z določenimi proizvodnimi serijami s hrvaškega trga potrjujemo, da niso dobavljivi na slovenskem trgu," so dodali za N1. Tudi uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je danes sporočila, da sporne pijače niso bile distribuirane v Slovenijo.

Sporne pijače, ki so jih pri naših južnih sosedih zaradi suma več primerov zastrupitve umaknili s tržišča, niso naprodaj v Sloveniji.

Kot so za N1 v odzivu odgovorili s slovenskega predstavništva podjetja Coca-Cole (Coca‑Cola HBC Slovenija, op. a.), po nedavnih dogodkih pri naših južnih sosedih niso seznanjeni z nobenimi nepravilnostmi v zvezi z njihovim portfeljem izdelkov na slovenskem trgu. “Za izdelke z določenimi proizvodnimi serijami s hrvaškega trga potrjujemo, da niso dobavljivi na slovenskem trgu,” so poudarili. Kot so še dodali, delujejo v skladu z najvišjimi standardi kakovosti in varnosti hrane, ki jih redno pregledujejo pristojni organi. “Zato, da zagotavljamo dobro počutje naših potrošnikov in kakovost naših izdelkov,” so še navedli v odzivu za N1.

Da sporne pijače niso bile distribuirane v Slovenijo, so danes sporočili tudi z Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR). Uprava je sicer zaradi nedavnih dogodkov na Hrvaškem preverila tudi stanje v Sloveniji. Trenutno niso zabeležili nobenega podobnega primera težav po zaužitju vode oziroma brezalkoholne pijače.

Kot so še dodali, pregled podatkov v evropskem sistemu hitrega obveščanja za živila in krmo (RASFF), v katerem so razvidne notifikacije vseh držav članic Evropske unije (EU) o nevarnih oziroma potencialno nevarnih živilih, kaže, da letos nobena država omenjenega živila še ni notificirala zaradi sporne sestave. “Tudi s strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) in Centra za zastrupitve UKC Ljubljana so nas seznanili, da nimajo zabeleženih podobnih primerov,” so dodali.

Kot smo poročali, so na Hrvaškem na podlagi odločbe državnega inšpektorata s trga začasno umaknili serije:

  • Coca-Cola Original Taste 500 mililitrov v plastični embalaži, proizvedeno 11. oktobra letos in z rokom uporabe do 11. aprila 2024,
  • Römerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 mililitrov v stekleni embalaži, proizvedeni 27. maja 2023 z rokom uporabe do februarja 2024 in 22. junija 2023 z rokom uporabe do marca 2024.

Zaradi suma zastrupitve je na Hrvaškem po zadnjih podatkih zdravniško pomoč poiskalo več kot 30 ljudi, največ v Zagrebu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!