Covid-19: v nedeljo pozitivnih skoraj 6 odstotkov opravljenih testov

Koronavirus 13. Jun 202213:10 > 14:39 0 komentarjev
maske, okužbe, koronavirus, covid-19
Žiga Živulović jr./BOBO

V nedeljo so pristojni v Sloveniji potrdili 71 okužb s koronavirusom, kar je pet manj kot v nedeljo pred tednom dni. Skupno je bilo zaradi covida-19 hospitaliziranih 21 ljudi, umrl pa ni noben covidni bolnik.

V nedeljo so ob 312 PCR-testih in 877 hitrih antigenskih testih v Sloveniji potrdili 71 okužb s koronavirusom, kar pomeni, da je bilo pozitivnih slabih šest odstotkov opravljenih testov. V nedeljo so potrdili 65 okužb manj kot v soboto in pet manj kot prejšnjo nedeljo.

Ministrstvo za zdravje je objavilo tudi podatke o številu hospitaliziranih in umrlih od petka do nedelje. Zaradi covida-19 je bilo v petek na navadnih oddelkih hospitaliziranih 18 bolnikov, na intenzivni negi pa trije. V soboto pa je bilo na navadnih oddelkih zaradi covida-19 hospitaliziranih 17 bolnikov, trije na intenzivni negi.

V nedeljo je bil zaradi covida-19 na navadnih oddelkih hospitaliziran en bolnik več kot dan prej, na intenzivnih oddelkih pa je hospitaliziranih enako število bolnikov kot dan prej. Skupno je bilo v nedeljo hospitaliziranih 47 bolnikov s potrjeno okužbo, torej zaradi covida-19 in s covidom-19. Na intenzivnih oddelkih je s potrjeno okužbo skupno šest bolnikov.

Od petka do nedelje ni umrl noben covidni bolnik.

Po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je v Sloveniji trenutno 3.712 aktivnih primerov okužbe, kar je 13 več kot dan prej. Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov trenutno znaša 281, kar je enako kot dan prej, število potrjenih primerov v zadnjih 14 dneh na 100.000 prebivalcev pa je trenutno 174, en več kot dan prej.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!