Čustven domačin predsednici Evropske komisije: Imam samo eno prošnjo

Slovenija 09. Avg 202319:07

Med obiskom razdejane Črne na Koroškem si je predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen vzela čas tudi za pogovor z domačini, ki hitijo odstranjevati posledice. Večina se ji je zahvalila za obisk, eden od Črnjanov pa se je na predsednico obrnil s prav posebno prošnjo.

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen si je v družbi predsednika vlade Roberta Goloba med današnjim obiskom Slovenije ogledala tudi razdejanje v Črni na Koroškem. V enem najbolj prizadetih krajev v državi so jo pričakali mnogi domačini in prostovoljci, ki te dni odstranjujejo naplavine in skušajo Črno vrniti v čim bolj normalno stanje.

Predsednica Komisije si je poleg pogovorov s črnjansko županjo Romano Lesjak in predstavniki vojske, civilne zaščite ter gasilcev veliko časa vzela tudi za pogovore z domačini, ki so se ji zahvaljevali za obisk.

“Imam samo eno prošnjo. Ne pozabite na nas,” ji je v solzah povedal eden od njih. S podobnimi besedami so se na von der Leyen in Goloba obračali tudi drugi.

V Črni je predsednica Komisije srečala tudi nekdanjo vrhunsko smučarko Tino Maze, s katero sta izmenjali nekaj besed o razmerah v njenem domačem kraju.

Von der Leyen se je pred ogledom razmer na terenu sestala z državnim vrhom in napovedala tudi finančno pomoč Evropske unije.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.