Panoramsko kolo v Mariboru se po okvari znova vrti

Slovenija 02. Dec 202221:14 > 03. Dec 2022 13:20 2 komentarja
Mariborsko panoramsko kolo
N1

Včeraj, le dan po zagonu, je zaradi okvare obstalo panoramsko kolo, posebnost letošnjega prazničnega Čarobnega Maribora. Napako so odpravili, danes se kolo znova vrti.

Zaradi napake so v petek ugasnili 23-metrsko panoramsko kolo na Glavnem trgu v Mariboru, je poročal časopis Večer. Okvaro je povzročila vlaga, ki naj bi “prišla do vitalnih delov te naprave”. Okvara se je zgodila med vrtenjem kolesa, vendar so obiskovalcem ne glede na to lahko omogočili, da z vrtljivega kolesa varno sestopijo na tla.

Kot so včeraj za Večer povedali upravljavci, se trudijo, da bi bila napaka kmalu odpravljena. Očitno jim je uspelo, saj se danes kolo znova vrti.

Panoramsko kolo je glavna atrakcija in posebnost letošnjega programa Čarobnega Maribora. Kot je navedeno na spletni strani Visit Maribor, si lahko obiskovalci med vožnjo ogledajo praznično okrašeno mesto jedro. Očitno je panoramsko kolo za obiskovalce štajerske prestolnice zelo zanimivo, saj je bila včeraj, preden se je pokvarilo, gneča tolikšna, da so morali za vstop na vrtljivo atrakcijo obiskovalci čakati po eno uro. Vstopnina za otroke je šest, za odrasle sedem, za družine pa 24 evrov.

Posnetek vrtečega se kolesa je nastal danes dopoldne.

V drugem največjem slovenskem mestu so praznične lučke prižgali v četrtek, na prvi decembrski dan. Lučke so v Mariboru prižgali nekaj dni pozneje kot zadnja leta, ob tem pa napovedali, da jih bodo zaradi varčevanja z energijo v trenutni energetski krizi izklapljali.

Leto dni staro vrtljivo kolo je v Mariboru postavilo hrvaško podjetje Fest. Pred tem, lani, je bilo kolo v hrvaškem Varaždinu, še navaja Večer.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje