Danes še sončno in vroče, konec tedna plohe in nevihte

Slovenija 05. Avg 202201:00 0 komentarjev
Poletje se preveša v jesen
BOBO

Danes bo še sončno, živo srebro se bo povzpelo do 36 stopinj Celzija. V soboto popoldne in zvečer bodo ponekod nastajale plohe in nevihte. Vročina bo v nedeljo v notranjosti države popustila.

V petek bo pretežno jasno. Najvišje dnevne temperature bodo od 32 do 36 stopinj Celzija, piše na spletni strani Agencije RS za okolje (Arso).

Konec tedna možne plohe in nevihte

V soboto se bo oblačnost od severa postopno povečala. Predvsem popoldne in zvečer bodo nastajale plohe in nevihte. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem večinoma šibka burja.

V nedeljo bo deloma sončno, še bo možna kakšna ploha ali nevihta. Vročina bo v notranjosti države popustila. V ponedeljek kaže na spremenljivo oblačno vreme s krajevnimi plohami in posameznimi nevihtami. Na Primorskem bo oba dneva še pihala burja.

Kakšno bo vreme od 8. do 13. avgusta?

V višinah se bo v naši bližini zadrževala motnja s hladnejšim in bolj vlažnim zrak, ki bo občasno povzročala nestanovitno vreme. V prvi polovici tedna bodo prevladovali vetrovi vzhodnih smeri. Razvoj vremena je še precej negotov. Kaže na bolj spremenljivo vreme, vse dni bo nekoliko povečana verjetnost za krajevne plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo v notranjosti države vsaj v prvi polovici tedna pod 30, na Primorskem, kjer bo še pihala burja pa malo nad 30 °C. Proti koncu tedna pa se bo spet nekoliko ogrelo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!