Danes že trikrat rahlo streslo Slovenijo

Slovenija 11. Okt 202117:56 > 18:22 0 komentarjev
Potres v bližini Črnomlja
ARSO POTRESI

Seizmografi so danes v Sloveniji izmerili že tri rahle potresne sunke. Prvi je bil v bližini Trebnjega, drugi v bližini Metlike, tretji pa v bližini Črnomlja.

Danes je Slovenijo že trikrat rahlo zatreslo. Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so ob 3.08 zabeležili prvi zmeren potresni sunek, magnitude 2,5.

Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 44 kilometrov vzhodno od Ljubljane, v bližini Trebnjega, potres pa so čutili posamezni prebivalci Mirne Peči, Trebnjega, Mirne, Novega mesta, Šentjanža in okoliških naselij.

Najmočnejši v bližini Metlike

Drugi zmeren potresni sunek magnitude 2,9 so zabeležili ob 13.39. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 90 kilometrov jugovzhodno od Ljubljane, v bližini Metlike. Intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla četrte stopnje po evropski potresni lestvici, potres pa so čutili posamezni prebivalci obmejnega območja med Črnomljem in Krškim.

Ob 17.06 so zabeležili še tretji potresni sunek, tokrat magnitude 2,3. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 65 kilometrov jugovzhodno od Ljubljane, v bližini Črnomlja, čutili pa so ga posamezni prebivalci naselij med Črnomljem in Novim mestom.

 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!