Za Gabrovca in Eržena polni mandat na vrhu NIJZ

Slovenija 15. Sep 202206:27 > 20:09 0 komentarjev
NIJZ
Žiga Živulovič jr./BOBO

Svet Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je zdajšnjima v. d. generalnega direktorja Branku Gabrovcu in v. d. strokovnega direktorja Ivanu Erženu podelil polni mandat za opravljanje funkcije, so sporočili z NIJZ. Soglasje k imenovanjema mora sicer podati še vlada.

Člani sveta Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) so na popoldanski seji opravili razgovore s kandidati za generalnega in za strokovnega direktorja. Na razpisa sta prispeli po dve prijavi, prijavila sta se tudi Ivan Eržen in Branko Gabrovec.

Po predstavitvi kandidatov je svet zavoda sprejel sklep o imenovanju Gabrovca za generalnega direktorja NIJZ in Eržena za strokovnega direktorja NIJZ za polni, petletni mandat.

Njuno imenovanje ni presenečenje, saj sta bila za vršilca dolžnosti na teh funkcijah imenovana že po menjavi predstavnikov vlade. Tako je pričakovati, da bosta tudi dobila soglasje vlade, ki ga potrebujeta za imenovanje. Gabrovca je svet zavoda sicer na čelo NIJZ imenoval po odstopu prejšnjega direktorja NIJZ Milana Kreka. Omenjena razpisa pa sta bila prva razpisa za generalnega in za strokovnega direktorja NIJZ po prehodu na dvotirno vodenje zavoda.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!