Dedek Mraz v Ljubljani: kdaj bo razveseljeval otroke

Slovenija 22. Dec 202318:55
dedek mraz ljubljana
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

V soboto se na Kongresnem trgu v Ljubljani odpira koča dedka Mraza. V njej bosta vsak dan do konca leta otroke zabavala škrata, nekaj dni pa bo na obisku tudi dedek Mraz.

V sklopu prazničnega “Decembra v Ljubljani” se v soboto, 23. decembra, na Kongresnem trgu odpira koča dedka Mraza. V praznično okrašenem domovanju tretjega od decembrskih dobrih mož bosta otroke vsak dan do 31. decembra med 10. in 18. uro zabavala škrata.

Od 26. do 30. decembra, med 14. uro in 16.30 – izjema bo le božični večer, ko bosta za animacijo znova skrbela škrata, pa bo otroke v koči sprejel tudi dedek Mraz. Otroci se bodo imeli tako možnost z njim fotografirati in mu sporočiti še zadnje novoletne želje, so sporočili s Turizma Ljubljana.

Vsak dan ob 17. uri se bo dedek Mraz z Brega med otroke podal tudi s kočijo in lipicanci v spremstvu snežakov, medvedov, zajcev ter drugih bitij iz ljudskih pripovedk in pravljic. Pozdravil jih bo na svoji tradicionalni poti čez Čevljarski most, Mestni trg, Stritarjevo ulico, Prešernov trg, Wolfovo ulico, Kongresni trg in Novi trg s postanki pred Mestno hišo ter na Prešernovem in Novem trgu.

Na Kongresnem trgu jih bo obiskal tudi 31. decembra na silvestrovanju za otroke, ko bodo najmlajši od 16. ure dalje praznovali prihod novega leta s pravljičnimi junaki ob otroških glasbenih nastopih, v leto 2024 pa simbolično vstopili ob 17. uri, še sporočajo s Turizma Ljubljana.

dedek mraz ljubljana
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Pestro tudi drugo dogajanje, vključno z najdaljšo nočjo v letu

Praznično vzdušje v prestolnici bo z atraktivnim umetniškim programom svetovnega uličnega gledališča popestril festival Ana Mraz. Nastopi klovnov, žonglerjev, artistov in cirkusantov se bodo od 26. do 30. decembra med 18. in 20. uro odvili na Gornjem trgu.

Od 26. decembra do 30. decembra med 19. in 23. uro se bodo na Kongresnem trgu zvrstili koncerti različnih izvajalcev popularne glasbe, kot so Hamo &Tribute 2 Love, Big Foot Mama, Milica Todorović, Saša Matić, Flirrt, Vlado Kreslin in Mali bogovi, Nina Badrić, Dražen Zečić, Šank Rock in Joker Out. Tu bo tudi osrednje silvestrovanje z nastopi Rok’n’Banda, Nike Zorjan in skupine Victory.

Najdaljšo noč v letu bo mogoče ob različnih glasbenih žanrih preživeti tudi na Trgu francoske revolucije z Murat & Jose, Elvis Jackson in Neuromancer, Pogačarjevem trgu z Mambo Kings in Mestnem trgu z Dinamitke in ViP Band.