Dela na gorenjski avtocesti: Dars voznike poziva k potrpežljivosti

Slovenija 06. Okt 202213:00 0 komentarjev
avtocesta
Dars

Družba za avtoceste v RS se bo v oktobru lotila preplastitve gorenjske avtoceste A2 med Lescami in Brezjami, prav tako pa bodo sanirali posledice plazu pod viaduktom Ljubno. Preplastitev vozišča proti Ljubljani bo končana še letos, ostala dela bodo opravili naslednje leto.

Kot so sporočili z Darsa, dela obsegajo preplastitev voziščne konstrukcije med nadvozom v Vrbi in viaduktom Peračica v skupni dolžini 21,5 kilometra. Preplastitev avtoceste bo potekala v dveh fazah: do konca leta 2022 bodo predvidoma preplastili 9,26 kilometra dolgo vozišče proti Ljubljani, preostalih 12,26 kilometra bodo preplastili spomladi leta 2023. Prav tako bodo spomladi sanirali tudi plaz pod viaduktom Ljubno.

Pripravljalna dela bodo stekla v noči s petka na soboto (7. in 8. oktobra). Do 12. oktobra bo proti Karavankam promet potekal po dveh zoženih pasovih, proti Ljubljani pa bo čez dan občasno oviran.

Od oktobra bo del avtoceste popolnoma zaprt

Od 12. oktobra do 4. decembra bodo smerno vozišče proti Ljubljani zaprli za promet, preusmeritev bo potekala po sosednjem vozišču (proti Karavankam), kjer bo promet urejen dvosmerno. Proti Karavankam bo promet med Brezjami in Lescami tako urejen po dveh zoženih prometnih pasovih, med Lescami in Lipcami pa po enem pasu. Medtem bo proti Ljubljani promet po celotni dolžini urejen po enem pasu. V času del bo Dars zaporedno zapiral posamezne priključke. O zaporah bodo uporabnike sproti obveščali. Ves čas pa bo zaprt izvoz Brezje iz smeri Karavank.

Kot so še sporočili z Darsa, večjih zastojev med deli ne pričakujejo, razen v primeru zelo povečanega prometa, ko lahko občasno nastanejo zgoščen promet ali krajši zastoji. Kljub temu na Darsu pozivajo voznike k potrpežljivosti in previdnosti, pravilnemu razvrščanju in upoštevanju prometne signalizacije in predpisov.

Dela bo izvedel konzorcij Gorenjska gradbena družba s partnerjem Strabag, ocenjena vrednost projekta pa znaša okrog 12,5 milijona evrov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!