Pozor: trgovine se danes zapirajo prej kot običajno

Slovenija 29. Dec 202213:04 > 31. Dec 2022 07:49 0 komentarjev
TRGOVINA
Foto: Srdjan Živulović /BOBO

Trgovine in trgovski centri bodo danes odprti večinoma do 17. ure, dežurne pošte delajo do štirih popoldan, banke so večinoma zaprte.

Pošte in banke

Pošte: Dežurni pošti (1104 Ljubljana, Poljanski nasip 30 ter 2102 Maribor, Zagrebška cesta 106) bosta 31. decembra 2022 poslovali do 16. ure. Pošte, ki so odprte ob sobotah, bodo poslovale po normalnem sobotnem delovnem času. 1. in 2. januarja 2023 bodo pošte zaprte.

Banke: banke bodo danes poslovale do 12. ure, poslovalnice v trgovskih centrih bodo poslovale v skladu s pogodbenimi zavezami. V ponedeljek 2. januarja bodo zaprte.

Trgovine

Trgovine, razen nekaterih izjem, morajo biti po zakonu o trgovinah zaprte ob nedeljah in praznikih, ki so tudi dela prosti dnevi. To pomeni, da bodo vse trgovine v nedeljo, 1. januarja 2023, in ponedeljek, 2. januarja 2023 zaprte.

Trgovine Mercator bodo danes odprte najdlje do 18. ure (določene poslovalnice po Sloveniji lahko zaprejo tudi nekoliko prej, predvidoma ob 17.00). Trgovine Spar bodo danes odprte do 17. ure, prav tako trgovine Hofer, Lidl in Tuš, Eurospin in Jager.

Trgovski centri

BTC City Ljubljana bo odprt do 17. ure. BTC Muska Sobota pa do 15. ure (razen Interspara, Woop! in McDonald’s, ki bodo odprti do 17. oz. 19. ure). Aleja Ljubljana bo bo obratovala do 17. ure. Europark Maribor prav tako do do 17. ure, enako Citypark Ljubljana, Citycenter Celje, Planet Tuš Celje. Do petih popoldan bodo odprte tudi Supernova v Kopru, Kranju in na Ptuju. Prav tako do 17. ure bo odprt Park Center Koper. 

Bencinski servisi

Petrolovi bencinski servisi po Sloveniji bodo v dneh iz starega v novo leto obratovali po delovnih časih, ki tudi sicer veljalo ob delavnikih, vikendih in praznikih, za določene spremembe se morda lahko odločijo le nekateri manjši bencinski servisi. Tudi OMW-jevi bencinski servisi bodo obratovali kot običajno ob delavnikih, vikendih in praznikih.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!