Boni: mladi množično po Applove slušalke, ena trgovina še posebej priljubljena

Digitalno 16. Jun 202219:27 > 17. Jun 2022 20:09 19 komentarjev
slušalke apple
Profimedia

Od srede lahko mladi unovčijo digitalne bone za nakup računalniške opreme. V marsikateri trgovini s tehnološko opremo je bila včeraj gneča, mladi pa so se množično odločali za nakup slušalk Apple, za katere je bilo treba doplačati le nekaj evrov.

Začetek veljavnosti digitalnih bonov je včeraj poskrbel za gnečo v številnih trgovinah s tehnološko opremo. Daljša vrsta je bila v poslovalnici Big Bang v BTC, velik naval pa je bil tudi pri spletnih ponudnikih.

Do bona so upravičeni osnovnošolci od 7. razreda, dijaki in študenti, ki so imeli na dan 12. marca stalno prebivališče v Sloveniji. Številni spletni ponudniki tehnične opreme so na svojih straneh oglaševali nakupe z digitalnimi boni, ki ob nakupu računalniške opreme končno znižajo za 150 evrov.

Številni mladi so med izdelki, ki so jih lahko kupili s 150 evrov vrednim bonom, iskali predvsem take, za katere ni treba veliko doplačati. Med zmagovalci prvih dveh dni so vsekakor slušalke znamke Apple. Za model AirPods2 je treba dodati le nekaj evrov. V iSTYLE v BTC so omenjene slušalke razprodali že danes dopoldan, novo pošiljko bodo dobili prihodnji teden. “Noro,” je povpraševanje opisal prodajalec. Brez zaloge najcenejših Applovih slušalk so tudi pri Mimovrste, v Epl na Kongresnem trgu pa je zmanjkalo modelov Pro, medtem ko je osnovnih še nekaj na voljo. “V prvem dnevu je bilo pri nas prodanih več kot 150 slušalk, unovčenih je bilo preko 300 digitalnih bonov,” pravijo v Epl, kjer so že s prednaročili razprodali vso zalogo tabličnih računalnikov iPad9.

V Enaa pravijo, da je zanimanje za nakup prenosnikov in druge računalniške opreme izredno.  “Nakupi pa so tako v vrednosti bona, kot tudi takšni, ki vrednost bona presežejo. Trenutno je naval še izredno velik,” odgovarjajo. Tudi oni so izpostavili zanimanje za slušalke, ob tem pa se je povečalo tudi povpraševanje po monitorjih.

“Učenci, dijaki in študentje so namreč digitalne bone izkoristili predvsem za nakup prenosnih, tabličnih in namiznih računalnikov ter zaslonov, slušalk z mikrofonom, spletnih kamer, tiskalnikov, skenerjev, digitalnih pametnih kartic, tipkovnic in mišk,” pojasnjujejo v družbi Big Bang.

V prvih dveh dneh unovčenih skoraj 6.000 bonov

Po podatkih službe za digitalno preobrazbo je bilo do 11. ure unovčenih 5.885 bonov v skupni vrednosti 826.438 evrov. Skoraj tri četrtine mladih se je odpravilo Big Bang, kjer so izkoristili za malenkost manj kot pol milijona evrov bonov. Sledi ji trgovina iSTYLE, kjer večinoma prodajajo izdelke ameriškega tehnološkega giganta Apple, na tretjem mestu pa je Harvey Norman. V iSTYLE so mladi zapravili za nekaj več kot 86.000 evrov bonov, v Harvey Normanu pa 43.500 evrov.

Celoten ukrep digitalnih bonov, ki so namenjeni digitalni pismenosti oziroma vključenosti, je vreden 60 milijonov evrov. Nova ministrica, pristojna za digitalno preobrazbo, Emilija Stojmenova Duh, bi sicer digitalne bone preklicala, če bi bilo to mogoče, saj bodo po njenem mnenju povečali digitalni in socialni razkorak.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje