Divjanje v garažni hiši: policija prepoznala fanta, ki sta ovirala delo policije

Slovenija 14. Maj 202414:00 0 komentarjev
policija, rudnilk, garažna hiša, dirkanje
Foto: TikTok

Ljubljanska policija je v organiziranem divjanju z avtomobili, ki se je marca letos zgodilo v garažni hiši nakupovalnega centra Rudnik v Ljubljani, zaznala še več kršitev. Med drugim so prepoznali tudi tujca in mladoletnika, ki sta ovirala delo policije. Prvemu zdaj grozi, da mu ne bodo podaljšali dovoljenja za začasno prebivanje. V poostrenem nadzoru podobnih zbiranj in divjanj so policisti v dveh mesecih izvedli 82 postopkov o prekrških zaradi kršitev zakonov o motornih vozilih in pravilih cestnega prometa.

Marca je v Sloveniji odmevalo dirkanje v garažni hiši nakupovalnega centra v ljubljanskem Rudniku, kjer se je zbralo več sto ljudi, ki so opazovali objestno vožnjo in pri njej sodelovali. Spomnimo, da se je takrat eden od udeležencev z avtomobilom zaletel v betonski steber, ob prihodu policistov pa so nekateri udeleženci ovirali njihovo delo. Policija je že takrat zaznala več kršitev cestnoprometnih pravil in izdala več glob, največ zaradi tehničnih pomanjkljivosti vozil.

Kot so danes sporočili s PU Ljubljana, so obravnavo marčevskega dogodka nadaljevali in med drugim prepoznali kršitelja, ki sta neposredno ovirala delo policijske patrulje. Kršitelja, ki je med drugim tudi udaril po policijskem vozilu, so obravnavali zaradi kršitev javnega reda in miru ter kršitev cestnoprometne zakonodaje ter mu v hitrem postopku izdali odločbo. “Ker gre za tujca, ki mu je konec aprila poteklo dovoljenje za začasno prebivanje, smo na upravno enoto podali zadržke za podaljšanje dovoljenja za začasno prebivanje,” so danes sporočili.

Ljubljanski policisti so o dejanju drugega mladoletnega kršitelja, ki je spodbujal in snemal oviranje dela policije, obvestili njegove starše in zaradi kršitev cestnoprometne zakonodaje podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Na policiji so že marca poudarili, da so nočna zbiranja in divjanja z avtomobili pogosta, zato so bili na podobne dogodke pozorni tudi v zadnjih mesecih. Kot so navedli, so do danes zaznali in bili obveščeni o 25 podobnih primerih, v katerih so izvedli 82 postopkov o prekrških zaradi kršitev zakonov o motornih vozilih in pravilih cestnega prometa.

Zaradi kršitev zasegli avtomobile in registrske tablice

V dveh primerih so zaradi vožnje pod vplivom droge in prehitre vožnje v naselju podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so zasegli štiri avtomobile in izdali obdolžilne predloge, zaradi neizpravnih vozil, ki so imela vgrajene nehomologirane dele ali naprave, pa so v 16 primerih voznikom odvzeli registrske tablice in vozila izločili iz prometa. Zaradi drugih kršitev so v 39 primerih izločili motorna vozila iz prometa, obravnavali pa so tudi kaznivo dejanje ponarejanja listin oziroma registrskih tablic, so še navedli na PU Ljubljana.

Kot napovedujejo, bodo tudi v prihodnje striktno ukrepali zoper vse kršitelje, organizatorje avtomobilskih zborov pa opozarjajo, da morajo pred dogodkom pridobiti vsa potrebna soglasja in dovoljenja. “Neustrezna organizacija takšnih prireditev, kjer ni v zadostni meri poskrbljeno za varnost, pomeni tudi odgovornost organizatorjev,” so še navedli na ljubljanski policijski upravi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!