Do 19. ure 26 obvestil o domnevnih kršitvah volilnega molka

Slovenija 03. Dec 202211:34 > 22:24 0 komentarjev
Predsedniške volitve
Žiga Živulović jr. /BOBO

Dežurna služba notranjega ministrstva je od začetka volilnega molka, ki se je pred nedeljskim drugim krogom županskih volitev začel opolnoči, do 19. ure prejela 26 obvestil o domnevnih kršitvah. Inšpektorat za notranje zadeve jih obravnava sedem, največ jih je povezanih z deljenjem letakov v hišne predalčnike na območju Maribora.

Pri ostalih primerih gre za sporne objave na družbenih omrežjih, je sporočilo notranje ministrstvo. V 47 občinah po državi, od tega tudi v šestih mestnih občinah, bodo državljani v nedeljo izbirali novega župana.

Globe od 250 pa do 3.000 evrov

Volilni molk bo trajal do zaprtja volišč v nedeljo ob 19. uri. V tem času je prepovedano kakršnokoli nagovarjanje volivcev. Za kršitve volilnega molka so predvidene globe, ki za posameznika znašajo do 250 evrov, za organizatorja volilne kampanje pa do 3.000 evrov.

Morebitne prijave kršitev volilnega molka danes in v nedeljo od 7. do 19. ure na telefonski številki 080 21 13 sprejema dežurna služba inšpektorata za notranje zadeve. Operativno-komunikacijski center Generalne policijske uprave pa jih je na telefonsko številko 080 12 00 sprejemal od polnoči do 7. ure, prav tako pa jih bo sprejemal tudi od danes od 19. ure do nedelje do 7. ure.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!