Do ponedeljka skoraj popolna zapora na priključku Vič, izjemi le dve smeri uvoza

Slovenija 29. Sep 202308:00 0 komentarjev
Priključek Vič
Dars

Ta konec tedna bo veljala skoraj popolna zapora na priključku Vič. Odprta bosta le uvoza iz smeri Brezovice in Ceste Rdečega križa.

Danes ob 21. uri bodo zaprli oba izvoza priključka Vič, to je izvoz iz smeri Barja in izvoz iz smeri razcepa Kozarje. Uvoz na avtocesto bo možen iz smeri Ceste Rdečega križa in Dolgega mosta, uvoz iz smeri centra Ljubljane pa ne, opozarjajo na prometnoinformacijskem centru.

Popolna zapora bo do ponedeljka do 4. ure zjutraj.

Kot smo poročali, je bil avgusta zaradi prenove oziroma rekonstrukcije križišča priključek Ljubljana zahod na ljubljanski obvoznici zaprt.

Na enem najbolj prometno obremenjenih odsekov so se dela začela že konec junija. Rekonstrukcija je obsegala tudi ureditev vključevanja voznikov na križišču s Tržaške ceste in nanjo.

Ukrepi za izboljšanje prometnih razmer na območju priključka Ljubljana zahod s Tržaško cesto obsegajo razširitev izvoznega kraka priključka Ljubljana zahod iz smeri Barja ter preureditev pasu za zavijanje desno v križišču s Tržaško cesto proti središču mesta z izvedbo pospeševalnega pasu in prestavitvijo obstoječe avtobusne postaje ob Tržaški cesti, ureditev ločenega pasu za zavijanje desno z regionalne ceste iz smeri Brezovice na priključek Ljubljana zahod ter prilagoditev vse potrebne signalizacije in opreme.

Pogodbena vrednost preureditve krakov priključka Ljubljana zahod z ureditvijo priključevanja na Tržaško cesto je 2,85 milijona evrov brez davka na dodano vrednost. Dars bo prispeval 77 odstotkov, Direkcija RS za infrastrukturo 11 odstotkov, Mestna občina Ljubljana pa 12 odstotkov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!