Dobrodošli v Sektorju informacijskih tehnologij ZPIZ

Oglas 04. Okt 202309:44
zaposleni, kadri
Shutterstock

Smo sodobna in strokovna IT organizacija z več kot polstoletno tradicijo, ki Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije omogoča izvajanje obveznega pokojninskega in invalidskega zavarovanja. Skrbimo za razvoj in upravljanje informacijskega sistema ter informacijsko komunikacijske infrastrukture zavoda.

Naš cilj je, zavarovancem, upokojencem in zaposlenim zagotavljati kakovostne, učinkovite, zanesljive, varne in dostopne informacijske rešitve in storitve.

V zadnjih letih smo s celovito prenovo dosegli številne dosežke na področju digitalne preobrazbe. Poslovni postopki potekajo brezpapirno, letno natisnemo 12 milijonov listov papirja manj, kot bi jih pred prenovo. Več kot 130 tisoč zavarovancev in upokojencev uporablja naše storitve eZPIZ. Digitalna preobrazba je zavodu omogočila večjo agilnost, ki se je pokazala tudi z učinkovitim odzivom v času krize Covid-19; ko smo strankam v nekaj tednih ponudili nove digitalne storitve, zaposlene pa v veliki večini preusmerili na delo na domu, pri tem pa tudi dvignili storilnost.

V Sektorju IT zaposleni opravljamo različna dela, od analize poslovnih procesov, arhitekture in načrtovanja informacijskih rešitev, vodenja projektov, razvoja programske opreme v različnih sodobnih tehnologijah, nalog sistemskega inženiringa ter skrbništva številnih okolij in platform, upravljanja podatkovnih zbirk in dokumentnih sistemov, informacijske varnosti, pravno-informacijskih vprašanj ter številnih drugih nalog.

Delo pri nas je dinamično in zahtevno, vendar tudi nagrajujoče, saj delujemo kot povezana ekipa strokovnjakov in strokovnjakinj, ki se sooča s številnimi razvojnimi izzivi in pri njihovem reševanju tvorno sodeluje.

Za delo pri nas so potrebne predvsem želja po nenehnem učenju in razvoju, sposobnost matematično-logičnega mišljenja, komunikacijske in ekipne sposobnosti, kompetence na področju informacijskih tehnologij (kar pa ne izključuje navdušenih začetnikov).

Če ste motivirani in ambiciozni, si želite delati v strokovnem in dinamičnem okolju, pri delu reševati kompleksne izzive, vam ponujamo odlično priložnost za razvoj kariere in strokovno rast, nenehno učenje ter možnost hibridnega dela (na lokaciji in na domu).

Pridružite se nam in skupaj gradimo prihodnost pokojninskega in invalidskega zavarovanja v Sloveniji!

Kako se prijaviti? Obiščite spletno stran ZPIZ in se prijavite na oglas za prosta delovna mesta v Sektorju IT https://www.zpiz.si/cms/content2019/zaposlitev-v-sektorju-informacijskih-tehnologi.

Vljudno vabljeni!

Mag. Edmond Pajk,

Namestnik generalnega direktorja,

Direktor Sektorja IT