Dodatek za veliko družino bo prejelo skoraj 30.000 družin

Slovenija 13. Apr 202207:28 0 komentarjev
družina
Foto: PROFIMEDIA

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti bo danes v enkratnem znesku izplačalo dodatek za veliko družino. Družine s tremi otroki bodo prejele 424,30 evra, družine s štirimi ali več otroki pa 515,60 evra. Prejelo ga bo 29.877 družin, v ta namen pa bo izplačanih 13,1 milijona evrov, so navedli na ministrstvu.

Dodatek za veliko družino je letni prejemek, ki je namenjen družinam s tremi ali več otroki. Upravičenec je eden od staršev pod pogojem, da imajo otroci in eden od staršev skupno stalno ali začasno prebivališče v Sloveniji, so zapisali na ministrstvu.

Za vse upravičence do otroškega dodatka in za vse, ki so lani vložili vlogo za uveljavljanje pravice do dodatka za veliko družino, center za socialno delo odloči o pravici do dodatka za veliko družino po uradni dolžnosti. To pomeni, da ni treba vlagati posebne vloge.

Dodatek za veliko družino je bil letos usklajen z rastjo cen življenjskih potrebščin, zato ga bodo upravičenci za letošnje leto prejeli v omenjeni višini, ki je že usklajena. Tak dodatek bodo prejeli ne glede na to, kakšen znesek je izpisan na odločbi za letos.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!