Dolga vrsta v Ljubljani: za vstop čakali tudi več kot uro (VIDEO)

Slovenija 18. Apr 202414:15 11 komentarjev

V Ljubljani se je odvijala "druga epizoda navala na pajkice". V vrsti so večinoma čakala dekleta in mlajše ženske.

Že nekaj časa so pajkice izjemno priljubljen modni kos med Slovenkami, tokratni naval pa je sprožila t. i. pop-up trgovina na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču. Blagovna znamka s športnimi oblačili SWY tam gostuje do 20. aprila in ponuja popuste, kar je spodbudilo množico nakupovalcev, da so se že pred uradnim odprtjem postavili v vrsto.

V vrsti, ki se je opoldne vila od vhoda v dvorano Jurček pa vse do Evropske hiše, so bile večinoma najstnice in mlajše ženske. Številne so na dogodek prišle s svojimi prijateljicami, nekatere so spremljale mame, druge njihovi partnerji. Med nakupovalkami so bile tudi mamice z vozički. Po besedah deklet, ki smo jih vprašali, je bil povprečen čas čakanja za vstop v trgovino dobro uro.

Na vprašanje, zakaj so na pajkice pripravljene čakati tako dolgo, neposrednega odgovora nismo dobili. So pa dekleta naša poizvedovanja pospremila z nasmeški in besedami, da je to dobro vprašanje.

“Na vstop v začasno trgovino sem pripravljena počakati, ker so dobri popusti, dobimo pa tudi darilca. Vzdušje je dobro,” nam je dejala ena izmed mlajših deklet.

Vrsta za pajkice SWY Vrsta za pajkice SWY
Foto: N1
Vrsta za pajkice SWY Vrsta za pajkice SWY
Foto: N1
Vrsta za pajkice SWY Vrsta za pajkice SWY
Foto: N1
Vrsta za pajkice SWY Vrsta za pajkice SWY
Foto: N1
Vrsta za pajkice SWY Vrsta za pajkice SWY
Foto: N1

Omenjeno blagovno znamko je sicer ustanovila Petra Parovel, podjetnica, ki svoje izdelke promovira prek družbenih omrežij. Na Instagramu ima na osebnem profilu več kot 103 tisoč sledilcev, kar zagotovo pripomore tudi k priljubljenosti njene blagovne znamke. Že lani, ko je pop-up trgovina začasno zaživela v ljubljanskem BTC, je bilo zanimanje tako veliko, da so morali trgovino za uro zapreti.

Sicer pa evforija za pajkicami ni le fenomen slovenskih deklet. Športne pajkice niso več namenjene le telovadbi oziroma poležavanju na kavču, temveč so postale pomemben kos oblačila v omari številnih žensk. Svetovni trg pajkic ocenjujejo na okrog 30 milijard evrov in iz leta v leto raste. Med ključnimi razlogi za uspeh je tudi ponudba številk za vse velikosti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje