Donirana oprema iz Slovenije že v rokah pilotov makedonske policije

Slovenija 27. Nov 202322:00 0 komentarjev
Tina Heferle v Severni Makedoniji
Foto: Ministrstvo za notranje zadeve

Ob dnevu letalske enote notranjega ministrstva Severne Makedonije je državna sekretarka na notranjem ministrstvu Tina Heferle obiskala Skopje. Ogledala si je prikaz uporabe helikopterske opreme, ki jo je tej državi v okviru razvojne pomoči donirala Slovenija.

Državna sekretarka na notranjem ministrstvu Tina Heferle se je v Skopju udeležila slovesnosti ob dnevu letalske enote notranjega ministrstva Severne Makedonije. Ogledala si je prikaz uporabe helikopterske opreme, ki jo je Slovenija v okviru razvojne pomoči donirala Severni Makedoniji za krepitev opravljanja nalog policije.

“Slovenija in Severna Makedonija sta prijateljski državi. Močna je tudi povezanost med našimi ljudmi, saj delovno in strokovno sodelovanje marsikdaj preraste v prava prijateljstva. Severni Makedoniji bi se še enkrat rada zahvalila za nesebično pomoč ob letošnjih hudih poplavah v Sloveniji,” je dejala Heferle.

Udeleženci slovesnosti so si ob dnevu letalske enote ogledali prikaz uporabe helikopterske opreme, ki jo je Slovenija v okviru razvojne pomoči namenila Severni Makedoniji. Oprema med drugim vključuje komponente, rezervne dele in specialno orodje za helikopterje. Namen donacije pa je bil krepitev opravljanja nalog policije, vključno z reševanjem ljudi.

“Predaja helikopterske opreme je plod dosedanjega dobrega sodelovanja med letalskima policijskima enotama, ki je v zadnjem obdobju še posebej intenzivno potekalo na področju usposabljanj. Verjamem, da bomo tako dobro sodelovali tudi v prihodnje,” je dodala državna sekretarka.

Heferle se je med obiskom v Skopju sestala tudi z državno sekretarko notranjega ministrstva Severne Makedonije Magdaleno Nestorovsko. Skupaj sta potrdili odlično sodelovanje med državama, ministrstvoma in policijama, je sporočilo notranje ministrstvo.

Slovenija je opremo donirala v skladu z memorandumom o sodelovanju pri razvojni pomoči med slovenskim in makedonskim notranjim ministrstvom, ki sta ga 25. septembra podpisala notranji minister Boštjan Poklukar in makedonski kolega Oliver Spasovski.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!