Dramatično v ljubljanski Drami: objavljamo posnetke deroče vode

N1 video 30. Sep 202100:01 > 08:00 5 komentarjev

Sredina večerna neurja so prizadela tudi ljubljansko SNG Dramo. Voda je na oder začela kapljati med predstavo, zato so evakuirali celotno stavbo in jo za nedoločen čas zaprli. Ker je stavba že tako v stabem stanju, jih skrbi, da bi se zaradi količine vode lahko tudi sesula sama vase.

Pomočnica ravnatelja SNG Drama Ana Rokvić Pinterič je za N1 povedala, da je zalilo celotno Dramo, ki je že tako ali tako v slabem stanju.

“Zaenkrat Dramo zapiramo in se evakuiramo,” je povedala nekaj minut po 22. uri.

Strah, da se bo stavba sesula

“Voda dere po stopnišču, gasilcev ne moremo priklicati, ker je stavba v zelo slabem stanju, se bojimo, da se bo sesula sama vase,” je dejala med evakuacijo.

Dramo je poplavilo med gledališko predstavo, zato so morali evakuirati tudi gledalce. “Začelo je kapljati na oder,” je poudarila Rokvić Pinterič.

Kot so za N1 še sporočili iz Drame, jim obseg škode zaenkrat ni znan, prav tako ne vedo, koliko časa bodo morali biti zaprti.

“Publiki razlagam, da to ni del predstave”

Igralec Saša Tabaković je trenutek začetka evakuacije Drame opisal na Twitterju.

“Med predstavo voda vdira od vsepovsod in potem stopim na rampo in se publiki opravičujem, da moramo prekiniti. In me publika gleda. In potem razlagam, da to ni del predstave. In se publika smeji … vse dokler hostesna služba ne da navodil za evakuacijo,” je zapisal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje