Nepremičninar s Cresa o dražbi slovenskih hišk: Tega še v življenju nisem videl

Slovenija 25. Nov 202111:07 > 26. Nov 2021 08:34 15 komentarjev
Cres
Primorje, d.d.

Resda je na Cresu povpraševanje po nepremičninah precej večje od ponudbe, a tako visokih cen na kvadratni meter še v življenju nisem videl, o dražbi počitniških hišk Primorja pravi Krunoslav Zmajla, lastnik hrvaške nepremičninske agencije Cres Nekretnine.

Včeraj je potekala prva od sedmih spletnih dražb počitniških hišk v naselju Stara Gavza na hrvaškem otoku Cres, ki so v lasti propadlega gradbenega podjetja Primorje, d. d.

Prodali so prvih pet od 38 hišk, cene pa so poletele v nebo. Najvišjo je dosegla počitniška hiška ob robu naselja, ki je velika 40,25 kvadratnega metra.

Njena izklicna cena je bila 77.816 evrov, prodali pa so jo za 360 tisoč evrov, kar znese skoraj 9.000 evrov na kvadratni meter.

Visoke cene so dosegle tudi ostale hiške. Več o včerajšnji dražbi preberite v članku: Neverjetne končne cene hišk na Cresu: najdražjo prodali za kar 360 tisočakov.

Spodaj je fotografija hiške, ki se je včeraj prodala za najvišjo ceno: 360 tisoč evrov. Velika je 40,25 kvadratnega metra in ima tri ležišča:

Stara Gavza
Primorje, d.d.

Zgrajene so bile med letoma 1978 in 1981

Hišice v naselju Stara Gavza, ki je od mesta Cres oddaljeno slaba dva kilometra, merijo od 40 do 46 kvadratnih metrov, zgrajene pa so bile med letoma 1978 in 1981. Leta 2007 je bilo deset hiš obnovljenih.

“Česa takega še nisem videl”

Lastnika nepremičninske agencije Cres Nekretnine Krunoslava Zmajlo so cene, ki so jih dosegle hiške, močno presenetile. “Česa takega na Cresu, Krku in tudi drugod še v življenju nisem videl,” nam je povedal.

Kot je dejal, na Cresu povpraševanje po nepremičninah močno presega ponudbo, na vidiku ni novih nepremičnin, ne gradi se tako divje kot na Krku. A takšne vrednosti so močno precenjene, je pojasnil. “Že 4.000 evrov na kvadratni meter je ogromno,” je dodal Zmajla. “Za toliko denarja na kvadratni meter dobite hišo na vrhunski lokaciji na Krku, ki stoji na večjem zemljišču.”

“A dokler imajo ljudje denar in so pripravljeni za nepremičnino plačati toliko, očitno lahko dosežemo tudi takšne cene,” je še dodal hrvaški nepremičninar.

“Na Cresu za to ceno večja hiša ali super apartma”

Kot nam je še povedal Zmajla, lahko za 360 tisočakov na Cresu kupite super kakovosten 120 kvadratnih metrov velik apartma s pogledom na morje. Za ta denar dobite tudi večjo hišo, ki se sicer na Cresu na trgu pojavijo redkeje. “Ravno zdaj prodajam opremljeno hišo, ki je veliko večja od teh v Stari Gavzi, stoji v drugi vrsti od morja na priljubljeni lokaciji na območju Grabra, prodaja pa se za manj kot 350 tisočakov,” je še dejal nepremičninar s Cresa.

graf hiške dražba na Cresu Stara Gavza
N1

Morda vas zanima tudi:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje