Državna sekretarka Kaja Širok odhaja iz Golobovega kabineta

Slovenija 04. Mar 202419:32 3 komentarji
Kaja Širok
Foto: Borut Živulović/BOBO

Kajo Širok naj bi vlada po informacijah N1 še ta mesec razrešila z mesta državne sekretarke v kabinetu premierja Roberta Goloba.

Kaja Širok po naših neuradnih a zanesljivih informacijah zapušča kabinet predsednika vlade. Odšla naj bi še ta mesec, že nekaj časa pa krožijo informacije, da premier Robert Golob z njenim delom ni zadovoljen.

Širok se je kot državna sekretarka za kulturo premierjevemu kabinetu pridružila takoj po imenovanju sedanje vlade, z Golobom pa je sodelovala že v času volilne kampanje. Preden se je pridružila ekipi predsednika vlade, je Kaja Širok vodila novogoriški zavod Evropska prestolnica kulture GO!2025. “Gre za osebno vabilo, ki sem ga dobila, da se pridružim ekipi predsednika vlade. Mislim, da gre za izraz spoštovanja in z moje strani ponižnosti, saj verjamem, da se takega vabila ne odkloni,” je povedala ob selitvi v Golobov kabinet.

Kajo Širok smo želeli vprašati, kaj je razlog za njen sedanji odhod, zakaj sta prišla navzkriž s predsednikom vlade in kam odhaja zdaj, a se na naše klice ni odzvala. Kabinet premierja Roberta Goloba sta sicer doslej zapustila dva državna sekretarja: Anton Grizold, ki je bil zadolžen za obrambno in varnostno politiko, se je upokojil, Andrej Benedejčič pa je z mesta državnega sekretarja za nacionalno varnost odšel na položaj slovenskega stalnega predstavnika pri zvezi Nato v Bruslju.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje