Dve hudi prometni nesreči: eden motorist v smrtni nevarnosti

Slovenija 28. Maj 202313:04 0 komentarjev
Policijski avto
Foto: N1

V soboto sta se na območju Policijske uprave Ljubljana zgodili dve hudi prometni nesreči, v katerih sta bila udeležena motorista. V nesreči v Radomljah je bil mopedist tako hudo poškodovan, da je njegovo življenje ogroženo, v nesreči na ljubljanski obvoznici pa sta se huje telesno poškodovala voznik in potnica na motorju.

Kot so danes pojasnili na PU Ljubljana, je do nesreče na Cesti radomeljske čete v Radomljah prišlo nekaj pred 21. uro.

Po do sedaj zbranih obvestilih je voznik osebnega vozila v križišču pri zavijanju levo odvzel prednost vozniku mopeda, ki je pripeljal nasproti. V mopedista je nato trčila še voznica, ki je pripeljala za voznikom osebnega vozila.

Pri tem se je voznik mopeda huje telesno poškodoval, z reševalnim vozilom je bil odpeljan v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana, njegovo življenje pa je ogroženo.

Na ljubljanski obvoznici voznik avtomobila trčil v motorista pred seboj

Do nesreče na ljubljanski obvoznici med uvozoma na Litijsko in Zaloško cesto v smeri Domžal je medtem do prometne nesreče prišlo nekaj pred 19. uro. Kot so doslej ugotovili policisti, je voznik osebnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v motorista, ki je vozil pred njim.

Pri tem sta se huje telesno poškodovala voznik in potnica na motorju, oba sta bila odpeljana v UKC Ljubljana, njuno življenje pa ni ogroženo.

Preizkus alkoholiziranosti pri vozniku osebnega vozila je pokazal 0,45 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, odrejen mu je bil strokovni pregled.

Policisti v primeru obeh nesreč nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo, so sklenili v PU Ljubljana.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!