Noč bo mirnejša, a nevihte niso izključene: spremljajte, kako se premikajo

Slovenija 21. Jul 202307:32 > 19:49 0 komentarjev
nevihte danes
Arso

Zgodaj zjutraj sta ob meji z Italijo nastali dve močnejši nevihtni celici, ki sta potovali proti vzhodu čez Slovenijo. Prva se je iznad Tržaškega zaliva pomikala v notranjost Slovenije v smeri Pivke in Ilirske Bistrice, druga pa je zajela območje južno od Bovca. Kasneje je nastalo še več močnejših nevihtnih celic. Te bodo nastajale tudi v noči na soboto. Spremljajte, kje in kako se premikajo.

Agencija RS za okolje ob tem opozarja, da lahko narastejo hudourniški vodotoki. Spodaj lahko pogledate, kako se nevihte pomikajo po Sloveniji (morda boste morali počakati nekaj trenutkov, da se vam prikaže).

Radarska slika padavin prava

Radarska slika padavin od trenutnega časa zamuja za le okoli sedem minut. Čas meritve v zgornjem levem kotu naj vas namreč ne zavede, saj je zapisan v univerzalnem koordiniranem času UTC. Čas v Sloveniji je pozimi za eno uro, poleti pa za dve uri večji od UTC. Če na sliki piše 7.00, je tako pozimi to ob 8.00, poleti pa ob 9.00 po našem času.

Agencija RS za okolje je za zahodni in osrednji del države prižgala rdeče opozorilo. Slovenijo so zajele nevihte, ki so s sabo prinesle tudi močne sunke vetra, nalive in krajevno točo. V petih urah je nevihtni sistem prešel naše kraje, po napovedih meteorologov pa je pred nami mirnejša noč. Krajevne plohe in nevihte sicer niso povsem izključene. Več v članku Po petih urah nevihtni sistem prešel naše kraje: jutri prvi dan brez opozorila?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!