Evropski poslanci bi ponovno delali na daljavo

Slovenija 18. Nov 202121:31 0 komentarjev
energenti, evropski parlament
Jean-Francois Badias/Pool via REUTERS

Več kot dvesto evropskih poslancev je na predsednika parlamenta Davida Sassolija naslovilo pismo, v katerem pozivajo, naj Evropski parlament zaradi zaostrenih epidemioloških razmer ponovno omogoči delo na daljavo.

Slabšanje epidemioloških razmer zaradi širjenja novega koronavirusa skrbi tudi evropske poslance, ki se bodo prihodnji teden fizično sestali na plenarnem zasedanju Evropskega parlamenta v Strasbourgu. Skupina skoraj 180 poslancev je zato v pismu predsednika parlamenta Davida Sassolija pozvala, naj premisli o vnovičnem delu na daljavo.

Poslanci so v pismu, ki so ga v sredo naslovili na Sassolija, med drugim opozorili, da se “položaj zaradi covida-19 poslabšuje v vseh državah članicah. Pojavnost okužb narašča, bolnišnice so polne in več držav članic ponovno zaostruje omejitve zaradi covida”. Sassolija glede na aktualne razmere pozivajo, naj se Evropski parlament povrne “na poseben režim” dela, ki je bil v veljavi pred tem, torej k hibridni obliki, ki je omogočala tako delo na daljavo kot tudi s fizično udeležbo.

Med podporniki tudi slovenski evroposlanci

Poslance skrbi predvsem fizična navzočnost poslancev 705-članskega parlamenta na plenarnem zasedanju prihodnji teden. Pri tem se želijo izogniti, da bi tako veliko število poslancev sedelo skupaj brez fizične razdalje dalj časa, so zapisali v pismu, ki ga je podprlo 179 poslancev različnih političnih skupin, vključno s pobudnikoma, poslancema Evropske ljudske stranke (EPP) Danielom Casparyjem in Angeliko Niebler. Med podporniki so tudi slovenski evroposlanci.

Število evropskih poslancev, ki so podprli pismo, je sicer do danes preseglo 200, so še navedli v pisarni poslanca Casparyja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!