Fajon: Počivalšek naj odstopi. Kako se je odzval Janša?

Slovenija 23. Feb 202215:01 11 komentarjev
Tanja Fajon in Matjaž Nemec
Žiga Živulović jr. /BOBO

Po ugotovitvah Komisije za preprečevanje korupcije (KPK), da je minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek kršil zakon o integriteti in preprečevanju korupcije pri nabavi ventilatorjev, se vrstijo odzivi iz političnih vrst. V SD so ga že pozvali k odstopu, premier Janez Janša pa je KPK okrcal.

KPK je ugotovila kršitev integritete gospodarskega ministra Zdravka Počivalška pri nabavah zaščitne opreme pri dobavitelju genEplanet diagnostika. Medtem ko se je Počivalšek na objavo KPK odzval, da “odločitev sprejema z mirno vestjo”, je dejanje ostro obsodila predsednica SD Tanja Fajon. Na Twitterju je zapisala, da ugotovitve dokazujejo, da je to vlada korupcije, kaosa in konflikta. “Zato zahtevamo odstop ministra! Če bi imeli ustrezne politične standarde, bi minister in z njim cela vlada odstopila že zdavnaj. 24. aprila zato vsi na volitve.”

Matej T. Vatovec, vodja poslanske skupine Levica pa, “da je poziv o odstopu nesmiseln, ker se držijo foteljev kot klop. Verjamem pa, da bodo ljudje 24. aprila izkoristili za izgon teh praks v zgodovino,” je tvitnil. 

Janša KPK okrcal

Oglasil se je tudi premier Janez Janša, ki je zapisal: “Ah, važno, da je po mnenju KPK s popoldanskim fušem Golobovega predsednika računskega sodišča za 20.000 evrov na mesec vse integritetno in brez tveganja.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje