Finančna uprava bo na dražbi prodajala zasežene Zavašnikove mobilne hiške

Slovenija 01. Jun 202316:18 5 komentarjev
Zavašnik rubež
N1

Dober mesec in pol za tem, ko so posest družine Zavašnik v Spodnjih Pirničah zaradi davčnega dolga in glob inšpekcijskih služb v spremstvu policije obiskali predstavniki finančne uprave, so se počitniške hiške – te naj bi družina Zavašnik zgradila na črno – znašle na dražbi. Ob pregledu spletne strani finančne uprave (Furs) je mogoče videti, da so poleg šestih počitniških hišk na dražbi še druge premičnine: dva montažna objekta, otroška igrala in že položeni tlakovci.

Kot smo poročali, je aprila policija s predstavniki Fursa obiskala posestvo družine Zavašnik v Spodnjih Pirničah. Takrat so zarubili vse premičnine iz šestih počitniških hiš, ki naj bi jih družina Zavašnik zgradila na črno. Odpeljali so pohištvo, belo tehniko, klime, zvočnike, televizije, vitrine za sladoled, mikrovalovne pečice in točilne naprave. Mobilne hiške so ostale na lokaciji, pristojni pa so jih zapečatili.

Razlog za aprilski obisk posestva Zavašnik je bil davčni dolg in številne druge globe inšpekcijskih služb, ki skupaj znašajo nekaj 100.000 evrov. Robert Tomas Zavašnik je takrat za N1 povedal, da je odvzem premičnin razume kot krajo in da niso nič dolžni. Po njegovi oceni naj bi pristojni odvzeli za 300.000 evrov stvari.

Ob pregledu spletne strani Fursa je v zavihku e-dražbe mogoče videti, da je finančna uprava dala na dražbo šest počitniških hišk, ki so neopremljene. Po neuradnih podatkih gre za mobilne počitniške hiše, ki jih je aprila zapečatila finančna uprava na posestvu Zavašnik, kraj ogleda mobilnih hišk je v Spodnjih Pirničah.

Foto: Finančna uprava RS/zajem zaslona
Foto: Finančna uprava RS/zajem zaslona

“Premičnina se prodaja po načelu videno – kupljeno, je brez garancije, reklamacija kvalitete po prevzemu ni možna. Kupec razstavi in odpelje mobilno hiško na lastne stroške,” še piše v obvestilu o dražbi. Ocenjena in izklicna cena ene mobilne hiške znaša 5.000 evrov, korak draženja je naveden pri 200 evrih, višina varščine ob prijavi na dražbo pa znaša 500 evrov.

Med ostalimi premičninami, ki jih na dražbi prodaja finančna uprava in naj bi pripadale družini Zavašnik, najdemo še manjši rabljen jekleni kiosk (izklicna cena znaša 500 evrov), večji jeklen montažni objekt oziroma lokal, katerega izklicna cena je postavljena pri 2.000 evrih. Na dražbi se z izklicno ceno 2.000 evrov prodaja tudi rabljeno otroško igralo.

Morda najbolj nenavadna stvar, ki jo je finančna uprava zasegla na posestvu Zavašnik in se zdaj prodaja na dražbi, pa so že položeni tlakovci. Okoli 600 kvadratnih metrov položenih tlakovcev bo moral morebitni novi kupec najprej odstraniti, preden jih bo lahko odpeljal. Izklicna cena na dražbi znaša 6.000 evrov.

zavašnik rubež zavašnik rubež
N1
Zavašnik rubež Zavašnik rubež
N1
Zavašnik rubež Zavašnik rubež
N1
Zavašnik rubež Zavašnik rubež
N1
Zavašnik rubež Zavašnik rubež
N1
Zavašnik rubež Zavašnik rubež
N1
Zavašnik rubež Zavašnik rubež
N
Zavašnik rubež Zavašnik rubež
N1
Zavašnik rubež Zavašnik rubež
N1
Zavašnik rubež Zavašnik rubež
N1
Zavašnik rubež Zavašnik rubež
N1

Družina je bila v preteklosti že pod drobnogledom finančne uprave

Zavašnikovi so bili v preteklosti že pod drobnogledom finančne uprave, ta je namreč pri družini že enkrat opravila izvršbo finančnih sredstev in rubež gotovine. Zavašnikovi naj bi sicer imeli težave tudi z neodplačevanjem hipotekarnega posojila.

Kot je v preteklosti poročal POP TV, je oče Roberta Tomasa Zavašnika – Franc Zavašnik – pred več kot 12 leti več kot 600.000 evrov posojila zavaroval z vsemi nepremičninami na zemljišču v Spodnjih Pirničah. Ker posojil niso odplačevali, je lastnina romala v roke upnikov, med največjimi pa je banka.

Zavašnik vpleten v tragično smrt treh deklet pred diskoteko Lipa

Spomnimo, da je bil Robert Zavašnik zaradi povzročitve splošne nevarnosti obsojen na pet let zapora, potem ko je leta 2005 pred klubom Lipa množica do smrti poteptala tri najstnice. Zavašnik kazni ni nikoli odslužil, saj se je do zastaranja skrival v Umagu na Hrvaškem. Čeprav je sodišče staršem umrlih deklet že pred več kot desetimi leti dosodilo odškodnine, jih še vedno niso prejeli.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje