Finančna uprava soprogi Roka Snežiča vrnila zaseženega maseratija

Slovenija 24. Mar 202317:29 0 komentarjev
Finančna uprava je Roku Snežiču zasegla Maserati Levante
Fotografija je simbolična. Foto: PROFIMEDIA

Finančna uprave je soprogi Roka Snežiča vrnila vozilo znamke Maserati, ki so ga zasegli pred mesecem dni. Kot so pojasnili na Fursu, so uporabnici vozila z bosanskimi registrskimi tablicami izdali odmerno odločbo, ki jo je ta poravnala.

Natanko mesec dni zatem, ko so uslužbenci Finančne uprave RS (Furs) v Mariboru zasegli vozilo znamke Maserati, ki je imelo nameščene bosanske registrske tablice davčnega svetovalca Roka Snežiča oziroma njegove žene, je Furs danes vrnil zaseženo vozilo.

Kot je poročal portal 24ur, jim je Snežič informacijo o vrnjenem maseratiju potrdil, a zadeve na željo soproge ni želel podrobnejše komentirati. Po pisanju portala naj bi sicer na finančni upravi pojasnili, da so uporabnici vozila izdali odmerno odločbo, ki jo je ta poravnala, vozilo pa so ji nato prepustili.

S finančne uprave pa so kasneje sporočili, da Furs zaseženo vozilo vrne samo takrat, kadar so v celoti poravnane vse zahtevane obveznosti. Dodali so, da so bile z odmerno odločbo od neto ocenjene vrednosti vozila obračunane naslednje dajatve:

  • carinska stopnja; 10 odstotkov od ocenjene neto vrednosti vozila,
  • DMV po posebnem izračunu,
  • 22 odstotkov DDV (na seštevek neto ocenjene vrednosti + carine + DMV).

“V praksi to pomeni, da je treba plačati dajatve v višini približno tretjine vrednosti vozila,” so še zaključili na Fursu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!