Huda nevihta v Ljubljani, pod vodo tudi avtomobil (FOTO & VIDEO)

Slovenija 05. Jul 202221:10 > 06. Jul 2022 09:10 0 komentarjev

Nad prestolnico se je malo pred 21. uro razvila silovita nevihta z močnim vetrom. Na Dunajski cesti, ki je ena glavnih vpadnic v mesto, je pod močnim vetrom klonilo tudi drevo. Voda je zalila tudi podvoz na Celovški, ki povezuje Šiško in center mesta, poplavljenih in zaprtih pa je še več drugih cest.

Ljubljano je okoli 21. uro zvečer zajela močna nevihtna celica, ki jo je spremljal intenziven naliv z močnimi sunki vetra in veliko količino padavin. V določenih predelih prestolnice je padala tudi manjša toča.

Na Dunajski cesti pri AMZS se je na cesto podrlo večje drevo, ki je oviralo promet. Po približno 40 minutah so ga gasilci razžagali in odstranili.

Zaradi močnega deževja je zaprt tudi podvoz pri Pivovarni Union, ki povezuje Šiško s središčem mesta. V vodi, ki je zalila podvoz, je ostal ujet tudi en avtomobil. Voznik je potem, ko je zapeljal v zalit podvoz, varno zapustil vozilo. Zaradi poškodovanega cestišča je na severni obvoznici zaprt vozni pas med priključkoma Ljubljana sever, Celovška cesta in Industrijska cona Šiška proti Zadobrovi. Poplavljenih in zaprtih je tudi več cest v Ljubljani, med drugim podvoz na Drenikovi cesti.

Podrto drevo AMZS1
N1

Gasilci na več kot 60 intervencijah

Na Gasilski brigadi so zaradi posledic neurja opravili več kot 60 intervencij, telefoni pa še naprej zvonijo, so povedali za N1. V večini primerov gre za črpanje vode iz objektov. Zaradi močnih neviht je ponekod oviran tudi promet. Na severni ljubljanski obvoznici je zaradi vode promet oviran v obe smeri, poročajo na Prometnoinformacijskem centru (PIC).

Močnejša nevihtna celica se je razvila malo pred Ljubljano in se giba proti jugovzhodu.

O posameznih dogodkih poročajo tudi iz drugih delov Slovenije: Dravograda, Dupleka, Maribora, Metlike, Mislinje, Poljčan, Radeč, Radovljice, Štor, Velenja, Vojnika in drugod.

Nevihta
N1

Nevihta, ki je zajela Ljubljano:

Arso
Arso

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!