“Francozi bodo najtrši nasprotnik do zdaj, a Slovenija jih lahko premaga”

N1 Studio 03. Avg 202113:19 > 15:58 0 komentarjev

Slovenski košarkarji so se z zmagoslavnim nizom tekem uvrstili v polfinale olimpijskih iger v Tokiu, v katerem se bodo pomerili s Francozi. Nekdanji selektor Rade Trifunović, legenda slovenske košarke Peter Vilfan in dolgoletni komentator športnih prenosov Igor E. Bergant so se v oddaji N1 STUDIO strinjali, da bodo Francozi najtežji nasprotnik do zdaj, a Slovenija ima velike možnosti, da jih premaga, dodajajo.

Od olimpijske medalje slovenske košarkarje loči samo še ena zmaga, a glede na videno do zdaj, mnogi verjamejo, da Slovenci lahko posežejo po zlatu. A še preden bi se lahko zavihteli na zmagoslavni oder, se morajo fantje pomeriti s Francozi.

Nekdanji selektor reprezentance Rade Trifunović je v oddaji N1 STUDIO dejal, da bi raje videl, če bi se Slovenci v polfinalni tekmi pomerili z Italijani, a kot je dodal, glede na to, da naši fantje igrajo všečno in kvalitetno košarko, lahko premagajo tudi Francoze in se uvrstijo v finale olimpijskih iger.

Francozi težek nasprotnik

“Je pa res, da bo tekma proti Francozom težka, ker imajo visokega igralca Rudyja Goberta. Celotna njihova obramba je zastavljena tako, da igralce usmerjajo proti njemu, da jih s svojimi dolgimi rokami in fizičnimi sposobnostmi brani,” je povedal. Igor E. Bergant, voditelj na nacionalni televiziji in dolgoletni komentator športnih prenosov, upa, da bodo naši fantje igrali tako, kot znajo.

Poudaril je sicer, da bodo Francozi na tem tekmovanju Slovencem najtrši nasprotnik. “Ampak rekel bi, da so možnosti povsem izenačene. Francozi so zelo izkušeni. So tudi reprezentanca, ki se gradi že zelo dolgo časa. So tudi naslednji prireditelji olimpijskih iger,” je dejal Bergant in izpostavil, da je treba tudi to dejstvo upoštevati. “Če bodo naši fantje igrali tako, kot zmorejo, imajo zelo velike možnosti za finale,” je ocenil.

Peter Vilfan, legenda slovenske košarke, pa je povedal, da je vsaka tekma, ne glede na nasprotnika, težka. Tako kot Trifunović si je tudi Vilfan želel, da bi se fantje v polfinalu pomerili z Italijani. “Slovenci lahko igramo s Francozi. Jaz sem se o tem prepričal tudi danes, ko sem spremljal tekmo med Francijo in Italijo. Je pa res, da bomo ponovno morali odigrati zelo dobro tekmo — morda celo najboljšo na tem tekmovanju. Glede na to, kako igramo, v kakšnem stanju smo, kako funkcionira naša ekipa, verjamem, da smo tega sposobni.

Sicer pa se bo slovenska reprezentanca s Francijo pomerila na četrtkovi tekmi, ki se bo začela ob 13. uri po našem času.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!