Ganljiva zahvala policistov: V čast si štejemo, da smo del takšne skupnosti

Slovenija 13. Avg 202314:24 1 komentar

Medvoški policisti so se zahvalili vsem občanom in občankam, ki so med ujmo pomagali reševati ljudi iz poplavljenega trgovskega centra. Policisti in civilisti so sklenili človeško verigo in skupaj dosegli tiste, ki so bili potrebni pomoči. "Hvala vsem, ki ste ob kriznih trenutkih stopili ob bok policistom. V čast si štejemo, da smo del takšne skupnosti," so zapisali v čustvenem zapisu.

Z ljubljanske policijske uprave so poslali ganljivo zahvalo medvoških policistov vsem tistim, ki so pred dnevi med katastrofalno ujmo priskočili na pomoč. Kot so zapisali pri policiji, so tistega dne, ko je reka prestopila bregove in so Medvode spominjale na prizore iz apokaliptičnega filma, znova spoznali, kako nepogrešljiv partner pri policijskem poslanstvu so občanke in občani.

Kot so zapisali na policiji, so informacijo o tem, da so v poplavljenem trgovskem centru še vedno ljudje, prejeli, ko je bila voda že preko kolen in je njen tok pridobival hitrost. Ker je bilo po vodi že skoraj nemogoče hoditi, je bilo treba improvizirati, predvsem pa hitro ukrepati.

“Vsi, ki smo takrat bili v bližini, policisti in občani, smo brez velikih besed in posebne koordinacije nagonsko stopili skupaj. V hladno in deročo vodo so zakorakali številni, brez razmišljanja so nam ponudili pomoč. Podali smo si roke, se trdno držali in s ‘človeško verigo’ dosegli tiste, ki so bili potrebni pomoči. Enega po enega smo rešili na obrežje in si oddahnili, ko smo jih spravili na varno. Ni bilo časa za počitek, žal niti za zahvalo, policisti smo hiteli pregledovati okolico in iskati tiste, ki bi jih bilo morda še treba rešiti,” so opisali dramatične trenutke.

Zdaj, ko so se razmere umirile, se želijo policisti iskreno zahvaliti občanom, s katerimi so skupaj reševali sokrajane in jim pomagali na varno. V tistem trenutku ni bilo pomembno, kdo nosi uniformo in kdo ne.

“Vse nas je povezalo spoznanje, da je medsebojna podpora v kriznih trenutkih nujna in da smo močnejši, ko stojimo združeni. Naše sodelovanje je bilo brez vsakršnih priprav povsem spontano, a neverjetno usklajeno, saj so nas instinktivno povezali solidarnost, pogum, srčnost in želja pomagati. Skupaj nam je uspelo rešiti številna življenja,” so dodali.

Ob tem so se zahvalili tudi drugim prebivalkam in prebivalcem po vsej državi, ki v teh dneh pomagate tam, kjer je treba. “Hvala vsem, ki ste ob kriznih trenutkih stopili ob bok policistom. V čast si štejemo, da smo del takšne skupnosti!” so zaključili čustven zapis.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje