Gibanje svoboda: Razrešitev Novšaka nov primer političnega predatorstva oblasti

Gospodarstvo 25. Feb 202213:07 > 13:12 0 komentarjev
Martin Novšak, Gen energija
Žiga Živulović jr./BOBO

V stranki Gibanje svoboda, ki jo vodi Robert Golob, razrešitev dolgoletnega direktorja Gen energije Martina Novšaka vidijo kot še en primer v kontinuiteti brezsramnega političnega predatorstva aktualne politične oblasti, ki se je napovedovala že dlje časa.

Kot so danes sporočili iz stranke Gibanje Svoboda, ki jo vodi Robert Golob in v javnomnenjskih raziskavah pred volitvami kotira visoko, je namen razrešitve direktorja Gen Energije Martina Novšaka, ki je bil na čelu skupine Gen več kot 17 let, pa tudi vseh predhodnih razrešitev, “v dokončni uresničitvi že napovedanega načrta vladajoče elite po odstranitvi tistih vodilnih managerjev v energetiki (pa tudi širše v gospodarstvu), ki se niso bili pripravljeni ukloniti težnjam vladajoče politične elite”.

Novšak je pripravljen postati svetovalec

Nadzorni svet Gen energije je v sredo odpoklical Novšaka in začasno, do imenovanja novega generalnega direktorja na najvišji položaj v enem od dveh energetskih stebrov v državi imenoval dosedanjo članico poslovodstva, finančno direktorico Gordano Radanovič. Razloga za razrešitev niso navedli, v javnosti pa kroži več različnih informacij, zakaj je prišlo do menjave na čelu družbe.

Za imenovanje novega direktorja se mora sestati kadrovska komisija nadzornega sveta, Novšak pa, kot je v četrtek poročal časnik Delo, pravi, da je pripravljen prevzeti ponujeno pogodbo svetovalca.

V energetiki sicer krožijo govorice, da bo vlada na vrh Gen energije imenovala državnega sekretarja na ministrstvu za infrastrukturo Blaža Košoroka, ki pa tega ne želi komentirati.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!