Gibanje Svoboda speljalo mariborskega županskega kandidata Socialnim demokratom?

Slovenija 02. Okt 202218:08 3 komentarji
Vojko Flis
Vojko Flis (Foto: Sobotainfo/BOBO)

Robert Golob naj bi jutri predstavil kandidata Gibanja Svoboda za županski stolček Maribora, piše Večer. To naj bi nekdanji direktor Univerzitetnega kliničnega centra Maribor Vojko Flis.

Da naj bi bil Vojko Flis, nekdanji direktor mariborskega UKC, kandidat Gibanja Svoboda, je, kot piše Večer, presenečenje. Flis je namreč še do nedavnega veljal za najverjetnejšega županskega kandidata Socialnih demokratov, obe stranki pa sta na državni ravni koalicijski zaveznici.

Glavni akterji zgodbe preobrata ne želijo komentirati, piše Večer, kjer so neuradno izvedeli, da naj bi Gibanje Svoboda prepričalo in na svojo stran pridobilo Flisa, kljub temu da naj bi bil nekdanji direktor v dogovorih s SD zelo daleč. V Socialnih demokratih naj bi bili nato naklonjeni možnosti skupnega županskega kandidata, tako kot je Milan Brglez skupen kandidat omenjenih strank. A kljub intenzivnim pogovorom se to, kot piše Večer, ne bo zgodilo.

Flis naj bi za stolček mariborskega župana torej kandidiral na listi Gibanja Svoboda, stranka Roberta Goloba pa naj bi bila odprta za predvolilne dogovore o povolilni koaliciji. V vsakem primeru bo aktualni župan Saša Arsenovič, še navaja Večer, dobil močnega protikandidata za naslednji županski mandat.

Po naših informacijah nekateri pogovori med Flisom, Socialnimi demokrati in Gibanjem Svoboda potekajo tudi nocoj.

Vojko Flis je leta 1979 diplomiral na medicinski fakulteti v Ljubljani, v UKC Maribor je zaposlen od leta 1983.  Preden je leta 2017 prevzel vodenje mariborskega UKC, je opravljal funkcijo predstojnika oddelka za žilno kirurgijo na kliniki za kirurgijo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje