Gneča in zapore: v soboto in nedeljo bo na cestah še posebej prometno

Slovenija 10. Jun 202215:36 > 16:00 0 komentarjev
Dars košnja gneča avtocesta
Bobo

Ta konec tedna bo na slovenskih cestah še posebej prometno. Zaradi različnih prireditev bo promet ponekod zgoščen, potekalo bo tudi več popolnih ali delnih zapor, so sporočili s Prometnoinformacijskega centra za državne ceste.

Ta konec tedna se bo v Slovenji zvrstilo več dogodkov, ki bodo povzročili povečano gostoto prometa ali spremenjen cestni režim, sporočajo s Prometnoinformacijskega centra za državne ceste.

V nedeljo iz Primorske večje število motoristov

V Portorožu od četrtka poteka srečanje motoristov Harley-Davidson, ki se bo zaključilo v nedeljo, 12. junija, ko se bo 6.000 lastnikov motornih koles in približno 30.000 obiskovalcev vračalo domov.

Po podatkih Prometnoinformacijskega centra lahko zato na avtocestnem omrežju iz Primorske pričakujemo zgostitve skupin motornih koles. Prav tako je zaradi morebitnih dnevnih izletov mogoča večja gostota prometa tudi na regionalnih cestah. Zaradi vožnje prek vseh prometnih pasov obstaja možnost oviranega prometa, bolj zasedena bodo tudi počivališča.

V soboto je zaradi Triatlona za pokal Istre pričakovan močno povečan promet ter spremenjen potek prometa na območju Kopra, Žusterne in Izole.

V Ljubljani Maraton Franja in tek DM

Promet po osrednji Sloveniji bo v soboto in nedeljo oviran zaradi kolesarskega Maratona Franja. Zaprtih bo več lokalnih cest, zaprti pa bodo tudi nekateri priključki na A1, A2 in H3 v obe smeri: na primorski avtocesti Brezovica v soboto med 8.00 in 8.30 in H3 LJ Bežigrad (Dunajska cesta) ter na gorenjski avtocesti Vodice v nedeljo med 11.30 in 17.00.

Določene lokalne ceste bodo v Ljubljani zaprte tudi v soboto, in sicer zaradi DM ženskega teka. Zapore bodo v Rožni dolini, na Večni poti mimo živalskega vrta in na cesti ob Mostecu.

Promet oviran tudi na vzhodu države

Kolesarska dirka bo tudi v Murski Soboti povzročila zapore. V nedeljo bodo kratkotrajne popolne zapore na regionalni cesti Murska Sobota–Gederovci potekale od 7. do 17. ure, obvoz bo speljan po lokalnih cestah.

Na štajerski avtocesti bo med razcepom Zadobrova in priključkom Ljubljana Sneberje proti Celju v soboto od 4. do 23. ure promet potekal po enem pasu.

Do 24. junija je zaprt izvoz Vrhnika iz Kopra. Obvoz je prek priključka Logatec.

Ker avstrijski varnostni organi podaljšujejo nadzor na svojih notranjih mejah s Slovenijo in Madžarsko, prehajanje državne meje na slovensko-avstrijski meji izven (nekdanjih) mejnih prehodov še naprej ne bo mogoče, avstrijski mejni organi pa bodo lahko pri prehodu meje izvedli mejno kontrolo. Ob prometnih konicah bodo možne daljše čakalne dobe pri vstopu v Avstrijo, predvsem na največjih mejnih prehodih, na primer Šentilj in Karavanke.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!